19 Mayıs 2024 Pazar

Ali İsmail'i katleden polisin 'zarar gördüm' talebi kabul edildi

Gezi davasında, mahkeme, Gezi direnişi sırasında zarar gördüğünü iddia eden 63 kişi ve kurumun katılma başvurusunu kabul etti. Bunlardan biri de Ali İsmail Korkmaz' katlettiği için hapis cezasına çarptırılan polis Mevlüt Saldoğan.

Osman Kavala'nın tutuklu yargılandığı Gezi davasında mahkeme, direniş sırasında zarar gördüklerini iddia eden 93 kişi ve kurumun başvurusunu kabul etti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ı katleden polislerden olan ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen Mevlüt Saldoğan'ın  "zarar gördüğü" iddiasıyla yaptığı katılma talebini kabul etti.

Mahkeme, aralarında Mevlüt Saldoğan'ın da bulunduğu polisler ve  Hazine'nin "zarar gördükleri" iddiasıyla yaptıkları davaya katılma başvurusunu kabul etti. Mahkemenin değerlendirmesine göre başvuru yapan 93 kişi ve kurum da Gezi/Kavala davasında "katılan" sıfatıyla yer alacak.

Savcı, Korkmaz'ın katledilmesinden sorumlu olan Saldoğan hakkında müebbet hapis cezası istemişti.

Ali İsmail Korkmaz, Gezi direnişi sırasında 2 Haziran'da sokak ortasında darp edilmişti. Uzun süre hastanede yaşam mücadelesi veren Korkmaz 10 Temmuz'da şehit düşmüştü. Korkmaz'ın katledilmesine ilişkin görülen davada polislerden Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ali İsmail Korkmaz'a ölümcül tekmeleri attığı için "nitelikli yaralama" suçundan verilen bu cezaya itiraz eden savcılık, hükmün bozulmasını ve Saldoğan'a "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istemişti.

GÜRKAN KORKMAZ: KARAR HUKUKTAN UZAK
Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, karara ilişkin "Ali İsmail davasında çok ciddi bir kamuoyu oluştu, onu itibarsızlaştırmak istiyorlar. Gezi'yi itibarsızlaştırmak istiyorlar" dedi. 

Polis Saldoğan, şunları söyledi: "Bir hukukçu olarak hukukun geldiği noktayı görmek içler acısı. Ali İsmail'e defalarca tekme atıyor, kamera görüntüleri ile sabit. Ayağı burkulana kadar tekme atıyor ve sonra ayağım burkuldu diye gidip rapor alıyor. Sonra Gezi sürecinde ben yaralandım diye şikayetçi oluyor. Komik! Hukuktan uzak. O süreçte 'adam öldürme'den ceza verilmiş hakkında, yargıtayca onaylanmış. Şimdi aynı kişiyi kesinleşmiş mahkeme kararlarını görmezden gelerek müşteki konumuna koyuyorlar" diye konuştu.