20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali İsmail Korkmaz katledilişinin 6. yılında anıldı

Gezi Direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 6. yılında hayatını kaybettiği yerde anıldı.
Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de süren Gezi Parkı protestolarında esnaf ve polis tarafından dövülerek katledilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, katledildiği yer olan Sanayi Sokak'ta anıldı.
 
Düzenlenen basın açıklamasına Korkmaz ailesi, Alikev gönüllüleri ve aralarında TİP Milletvekili Barış Atay'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ tarafından okunan basın açıklamasında "Ali belki yaşam mücadelesini kaybetmiş olabilir ama burası yeni bir hikayenin yazılmaya başlandığı yerdir aynı zamanda. 19 yaşındaki bir gencin destansı hikayesinin anlatılmaya başlandığı yerdir. Dilden dile, gönülden gönüle nesiller boyu anlatılan Şeyh Bedrettin, Dadaloğlu, Pir Sultan, Yunus Emre gibi epik öyküler içinde yerini alacaktır" ifadelerine yer verildi.
 
Nazım Hikmet'in şiirinden alıntılarla tasvir edilen direnişçilerden biri olan Ali İsmail Korkmaz'ın katledildiği sokağın adının değiştirilmesinin ve buraya bir anıt dikilmesinin talep edildiği basın açıklaması sloganlarla sona erdi.