29 Mart 2024 Cuma

Ali Güden Avrupa'da anıldı

Ailesi ve yoldaşları, kanser nedeniyle hayatını kaybeden ve sosyalist kimliği ile tanınan Ali Güden için Avrupa'da anma düzenledi. Güden'in mücadele dolu yaşamına vurgu yapılan anmada, "Anısına ve ideallerine bağlı kalacağız" denildi.
Kanser hastalığından dolayı İstanbul'da yaşamını yitiren Ali Güden için yoldaşları ve ailesi, Fransa'da anma töreni gerçekleştirdi. Fransa Villiers-le-bel Alevi Kültür Merkez'inde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ile başladı. 
 
Güden'in 15 yaşında devrimci mücadele ile tanıştığını ve 12 Eylül darbe dönenimde birçok kez tutuklanmasına rağmen ser verip sır vermeme geleneğini sürdürdüğünü belirten MLKP temsilcisi "1980'li yıllarda İskendurun sokaklarında faşistlerle çatışmış, İskendurun halkının evlerine konuk olmuş, ailesini devrimcileştirmiş örgütçü yetenekleri olan bir devrimciydi. 1995'te MLKP'nin birlik devrimi diye tarif ettiği partimizin kuruluş sürecinin inşacılarından oldu" dedi.
 
Ali Güden'in kızkardeşi HDK-A eşsözcüsü Asiye Güden ise şöyle konuştu: "Her daim partisinin yolundan yürümeyi kendisine görev edindi. Yoldaşların isteklerini geri çevirmedi. Aranır olduğunda, tutsak düştüğünde, partisine dönük saldırılarda dimdik durdu. Devrimci sosyalist olduğu için defalarca tutsaklıkla karşılaştı, işkence tezgahlarından dimdik çıktı. Bir çoğumuzu örgütleyendi. Onun anısını asla yere düşürmeyeceğiz. Bize 'dimdik durun' dedi. O benim devrimcileşmemde ilk öğretmenimdi. Onu asla unutmayacağız." 
 
Anmaya katılan HDP  Milletvekili Besime Konca de "Ali Güden tarihimizdir. Onlara bakacağız ve gelecek kuşaklara anlatacağız, onun direnişi hayat hikayesi bize mirastır" dedi.