1 Mayıs 2024 Çarşamba

Alevileri hedef alan din dersi öğretmeni görevden uzaklaştırıldı

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, Alevi öğrencilere yönelik nefret söylemi sonrası hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, Alevi öğrencilere yönelik nefret söylemine tepki yağdı.

M.K adlı öğretmenin, 20 Eylül'deki ders sırasında 8. sınıf öğrencilerine "Alevi olanlar parmak kaldırsın" dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere "Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?" sorularını yönelttiği aktarıldı. Öğretmenin ayrıca "Biz Hazreti Ali'yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILDI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara'nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Ankara Valiliği, Alevilere hakaret eden din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.