19 Nisan 2024 Cuma

Alevilere 'kanı bozuk' diyen CHP aday adayına tepki

CHP Maltepe aday adayı, kan bağışında bulunan Alevilere yönelik 'kanı bozuk' diyerek nefret içerikli söylemlerde bulundu. Paylaşıma tepki gösteren PSAKD Genel Merkezi açıklama yaparak olayın takipçisi olacağını ifade etti.
CHP Kadın Kolları ve Türk Kızılayı Maltepe Şubesi işbirliğinde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası'da kan bağışı yapan ve birçoğunun Alevi olduğu fotoğraf paylaşımına yorum yapan, CHP Maltepe Belediye Başkan aday adayı And Kızılay, paylaştığı yorumda "Dergah dostum diyerek birilerine destek verenleri Maltepe'ye ifşa edeceğiz. Maltepe'den kovacağız. Biz onların pis kanlarını istemiyoruz" diyerek nefret suçu işledi. And Kızılay, gelen yoğun tepkiler sonucunda yorumunu silmek zorunda kaldı.
 
PSAKD'DEN AÇIKLAMA
 
Yapılan nefret içerikli paylaşıma ilişkin PSAKD Genel Merkezi'nden de bir açıklama geldi. Yapılan paylaşımı son derece insanlık dışı, kindar ve faşizan olarak değerlendiren PSAKD, "'Bozuk düzende sağlam çark olmaz' şiarıyla yolumuzun değerleri için gerekli takip yapılacak ve Alevi toplumun onuru için mücadele edilecektir" ifadelerini kullandı.