28 Mart 2024 Perşembe

Akşener'den AKP'li Zengin'e tepki: Zihniyetiniz batsın

AKP'li Özlem Zengin'e tepki gösteren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Zihniyetiniz batsın sizin" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in çıplak arama işkencesine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

'UTANMAZLIK'
Akşener, "Şu utanmazlığa bakar mısınız, gerçekten ibretlik. 7 Haziran 2015'te damadın abisinin televizyonunda bana eşimi aldattığıma dair imalı bir iftira atıldı. Buna ben susmadım. Çok sert bir tavır aldım anında konuştum. Bana göre gök kubbeyi aşağı indirmeye çalıştım. Dördüncü gün Erdoğan beni aradı bu arada herkes sustu. İçeriden bilgi bu. Bütün arkadaşlarımız neyi gördüm biliyor musunuz, arkadaşlarımız çok üzüldüler kadındır rencide olur mu diye sustular benim arkadaşlarım böyle sustu ama diğerleri ya doğruysa diye sustu. Dördüncü gün aradı Erdoğan, uzunca bir telefon görüşmesi yaptık. Sonra AK Parti'nin içinden insanlar beni aradılar. Erdoğan'ın aramasıyla beraber bu defteri aramamı kapatmamış beklemişler. Bunların yazar çizer takımının tamamı bu Akşener de ne yapmak istiyor, yeter sen bir kadınsın sus dediler ve yazdılar. Şimdi kalkıp da tecavüze uğrayan bir kadının, tacize uğrayan bir kadının veya çocuğu tacize uğrayan bir annenin hemen konuşmamasını onursuzluk olarak nitelendiriyorsanız aynaya bakın muhteremler. Herkes o açıklıkla konuşamayabiliyor" diye konuştu.

'DÜNYADA OLUP BİTENDEN HABERLERİ YOK'
Metoo hareketini hatırlatan Akşener, "Bu arkadaşların dünyada olup bitenden dahi haberi yok. Metoo hareketi toplumun baskısından korkan binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi. 20 yıldır saklanan taciz tecavüz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Tüm bunlar torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye sırf kendinden değil diye vitrin süsü diyebilen bir genel başkan ve onun meclis grup başkan vekilinin umurunda bile değil. Ne kadar acı değil mi. Oysa bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir" dedi.

'ZİHNİYETİNİZ BATSIN'
"Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var" diye soran Akşener, "3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz? Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur" dedi.

ÖZHASEKİ'YE TEPKİ: TERBİYESİZLİK
Akşener, AKP'li Mehmet Özhaseki'nin HDP seçmenine dönük hakaret içerikli açıklamalarına da değindi. Akşener, "Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın, akıl almaz sözleriyle şahit olduk. Bu yönetici çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına 'Allah belanızı versin.' dedi. Milletine bela okuyan bir siyasetçi. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. 'Nereden nereye geldi Türkiye', değil mi? Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet, bugün, işi iyice abartıp, kendine oy vermeyene bela okur hale geldi. Yazıklar olsun. Bu şımarık davranışla terör örgütlerine hizmet ettiklerinin farkında değilsiniz" diye konuştu.