2 Mayıs 2024 Perşembe

Akşener: Genel Başkanlığa aday olmayacağım

Yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan partilerden biri olan İYİP'te istifalar sürerken, partinin Genel Başkanı Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Olağanüstü kurultay kararı alınan İYİP'te, başkanlık için şu ana kadar dört kişi adaylığını açıkladı.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 27 Nisan'daki seçimli kurultayında aday olmayacağını açıkladı.

X hesabından açıklama yayımlayan Akşener, "Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

4 İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Olağanüstü kurultay öncesinde Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın adaylığını açıkladı.

ÜMİT ÖZLALE İSTİFA ETTİ
Bu arada partiden istifalar da sürüyor. Son olarak İYİP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti.