18 Mayıs 2024 Cumartesi

Aksem'in katledildiği yerde gaz bombaları ve kan var

16 yaşındaki Muharram Aksem'in hayatını kaybettiği yerde patlamış ve patlamamış siyah bombalar bulundu. Olay yerinde gaz bombalarının yanı sıra çok sayıda uzun namlulu silahlara ait olduğu boş mermi kovanı bulunuyor. Öte yandan Aksem, mahalle mezarlığında toprağa verildi. 

Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Micit (Çalışkan) Mahallesi'nde, dün gece mahallenin merasında vücut bütünlüğü bozulmuş halde ölü olarak bulunan 16 yaşında çobanlık yaparak ailesine katkıda bulunan Muharrem Aksem, mahalle mezarlığında defnedildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Micit Mahallesi ile Qinegûr (Güneş) Mahallesi arasındaki merada uzuvları kopmuş ve vücuduna çok sayıda mermi mi, şarapnel mi olduğu öğrenilemeyen cisim isabet etmiş halde bulunan Aksem'in cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Mehmet Akif İnan Hastanesi morgundan alındı. Mahalleye taşınan cenaze dini vecibelerin ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

Aksem'in cenazesinin bulunduğu meranın özel harekat polislerinin talim atışı yaptığı alan olduğu öğrenildi. Polislerin dün de akşam saat 18.00'e kadar alanda atış talimi yaptığı belirtildi.

'PATLAMIŞ, PATLAMAMIŞ SİYAH BOMBALAR BULUNDU'
Öte yandan Aksem'in yakınları olay yerine ulaştıklarında ilk olarak özel harekat polislerin eğitim gördüğü atış talim yeriyle karşılaştı. Atış talim yerinde yerde kırılmış fayanslar ve mermi kovanları duruyor. Mezopotamya Ajansı'ndan Emrullah Acar'ın haberine göre her hafta iki gün atış talimi yapılan yerde her hangi bir tabela ve koruyucu önleme rastlanılmıyor. Atış talim yerinde ayrıca "production name (üretim adı): type-1 Gas grenade (Gaz bombası), production date (üretim tarihi) (6,2014), Seymbol nicknama (sembol takma adı): 2014-GEB-03" yazılı kimisi patlamış, kimisi ise patlamamış siyah bombaları bulunuyor. Atış talim yerinin karşı tarafında bulunan 500 metre mesafedeki yamaç ise, Aksem'in cenazesinin bulunduğu yer.

'ÇOK SAYIDA UZUN NAMLULU SİLAH, MERMİ KOVANI BULUNDU'
Olay yerinde ayrıca jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından bırakılan ve içinde mavi eldivenlerin olduğu bir poşet var. Aksem'in vurulduğu yerde taşların da parçalandığı görüldü. Olay yerinde gaz bombalarının yanı sıra çok sayıda uzun namlulu silahlara ait olduğu boş mermi kovanı bulunuyor.