19 Mayıs 2024 Pazar

AKP'nin kadrolu öğretim elemanından nefret söylemi

AKP'nin kadrolu öğretim üyelerinden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Mustafa Hakkı Ertan, LGBTİ+'lara yönelik nefret söyleminde bulundu. LGBTİ+ evliliklerinin aile kavramıyla bağdaşmayacağını öne süren Ertan, "Ahlaksızlığı bize yasal bir zemin gibi sunmaya çalışan alçak ve şerefsiz bir yapı var" dedi.

AKP iktidarının üniversitelerdeki kadrolaşmasının sonuçları her gün kendisini farklı biçimlerde gösteriyor. Erdoğan ve Soylu'nun LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerinden feyz alan AKP'nin kadrolu elemanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Mustafa Hakkı Ertan, LGBTİ+'lara yönelik nefret söyleminde bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, verdiği "Aile sosyolojisi" dersinde LGBTİ+'ları hedef alan AKP'nin kadrolu öğretim elemanı Ertan, LGBTİ+ evliliklerinin aile kavramıyla bağdaşmayacağını öne sürdü, "İki erkek yan yana çoğalır mı? Ahlaksızlığı bize yasal bir zemin gibi sunmaya çalışan alçak ve şerefsiz bir yapı var" dedi.

LGBTİ+ bireyleri 'ahlaksız' olarak nitelendirerek, insanlığın sonunu getireceğini ileri süren Ertan, ailenin temel unsurlarından birinin çoğalmak olduğun iddia etti.

Üniversitede eğitim gören LGBTİ+'ların hedef gösterilmesine neden olan Ertan'ın dersteki söylemlerini üzerine öğrenciler konuşu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na iletti. Nefret söylemlerine katılan Dekanın, kişisel kanaatlerin derslerde açıklanmaması gerektiğini söylediği öğrenildi. Dekanlığın konuya ilişkin soruşturma başlatıp başlatmayacağı belirsiz.