17 Nisan 2024 Çarşamba

AKP'li Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze aracında 5 kilo uyuşturucu bulundu

Adana'da 2021'de yapılan bir operasyonda Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracında 5 kilogram uyuşturucu bulunduğu ortaya çıktı. Bir yıldır saklanan olayda araç şoförü tutuklanırken, AKP'li belediye olayın üzerini örtbas ederek sessizliğini korudu.

Adana'da narkotik polislerinin 21 Kasım 2021'de düzenlediği operasyonda AKP'li Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze aracında dört tabut içinde toplam 5 kilo 810 gram esrar bulundu. Olayın üzeri bir yıl boyunca örtüldü.

ANKA'nın haberine göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Şubat 2022'de hazırladığı iddianamede, cenaze nakil aracı ile Adana'ya yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi. 01 ADT 406 plakalı cenaze aracı takibe alınarak, 21 Kasım 2021 tarihinde D-400 yolu üzerinde durduruldu.

Araç içerisinde yapılan aramada, dört tabutta 3 paket halinde uyuşturucu ele geçirildi. Nakil aracı şoförünün evinde de arama yapıldı ve burada da 4 paket halinde uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan şoför, uyuşturucu kullandığını, evinde ele geçirilen uyuşturucunun kendisine ait olduğunu iddia etti. Öte yandan şoför, cenaze nakil aracında bulunan uyuşturucunun kendisine ait olmadığını, polis gösterdiğinde uyuşturucudan haberdar olduğunu, yola çıkmadan önce tabutların içini kontrol etmediğini savundu.

İddianamede, şu ifadelere yer verildi: "Şüphelinin yakalanış şekli, alınan istihbari bilgi ve bu bilgi ile uyumlu olarak şüphelinin içerisinde bulunduğu 01 ADT 406 plakalı cenaze aracında net 5 bin 810 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, yine şüphelinin ikametinde yapılan aramada net 210 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, ele geçirilen maddenin kişisel kullanım sınırının çok üzerinde olması ve şüphelinin kan ve idrar örneklerinde esrar maddesi çıkmaması göz önüne alındığında; şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına uygun olmayan savunmasına itibar edilmediği…

Şüphelinin, kaynağı tespit edilemeyen yerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, ticari amaç ile bir yenden bir yere sevk etmek ve ikametinde bulundurmak suretiyle üzerine atılı 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla…"

Gözaltına alındığı gün tutuklanan şoför hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla en az 10 yıl hapis cezası talep edildi. Şoför hakkında yargılama devam ederken, AKP'li belediye yönetime olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayarak üstünü örtmeye çalıştı.