12 Mayıs 2024 Pazar

AKP'li vekil gazeteciyi tehdit etti

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay, BirGün muhabiri İsmail Arı'ya "Sana ulaşırsam seni perişan ederim" sözleriyle tehditler savurdu. Arı, Ahmet Akay'ın yeğeni ve avukatı Şerafettin Akay'ın satışı yasak olan uzun namlulu bir silahla ateş ettiği görüntüleri ortaya çıkarmıştı.

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay, yeğeni ve avukatı Şerafettin Akay'ın satışı yasak olan uzun namlulu bir silahla ateş ederken çekilmiş görüntülerini ortaya çıkaran BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı'yı tehdit etti.

Görüntülere ilişkin görüşünü almak üzere Akay'ı arayan gazeteci İsmail Arı, Akay'ın kendisine "Çok terbiyesiz bir adamsın. Sana ulaşırsam seni perişan ederim, adi adam" sözleriyle hakaret ettiğini söyledi.

Akay'ın avukatı ve yeğeni Şerafettin Akay'a ait videoyu sosyal medya üzerinden paylaşan gazeteci İsmail Arı şu açıklamada bulundu: "AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay'ın avukatının satışı yasak uzun namlulu silahla videosuna ulaştım. AKP Milletvekili Akay'ı 'Bir açıklamanız var mı' diye aradım. Akay, 'Sana ulaşırsam seni perişan ederim' diye beni açıkça tehdit etti. Milletvekili Akay'a 'beni tehdit ediyorsunuz' dememe rağmen sözlerini küfür ve hakaretlerle sürdürdü. Ayrıca Akay'ın bu ilk vukuatı da değil. Daha önce de oğlunun memura rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı"