25 Nisan 2024 Perşembe

AKP'li meclis üyesi kadın cinayetini meşrulaştırdı

AKP'li meclis üyesi, milli sporcu Selim Ahmet Kemaloğlu'nun katlettiği Zeynep Şenpınar'ın cinayetini, "Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi" sözleriyle meşrulaştırdı.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, sosyal medya hesabından Zeynep Şentürk'ün katledilmesine ilişkin yaptığı paylaşımla, cinayeti meşrulaştırdı.

CİNAYETİ MEŞRULAŞTIRDI
Zeynep Şentürk'ün öldürülme sebebinin kişisel yaşantısı olduğunu iddia eden Arvas, yaptığı paylaşımda, "Dikkat edin son yıllarda sosyal medyada özellikle Zeynep Şentürk benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu" ifadelerini kullandı.

Birçok sosyal medya kullanıcısının tepki gösterdiği AKP'li Arvas, kadın cinayetlerini meşrulaştıran söylemlerini şöyle sürdürdü: "Son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümleri genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu ve bu ilişki türünün yanlış olduğudur."

ŞENYAŞAR ŞİKAYETÇİ OLMUŞ AMA GERİ ÇEKMİŞ
Bu arada 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar'ın öldürülmeden 2 hafta önce karakola giderek kendisine şiddet uygulayan katil Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Kemaloğlu'na 15 gün evden uzaklaştırma cezası verilmesi üzerine ertesi gün şikayetini geri çektiği öğrenildi.