19 Mayıs 2024 Pazar

AKP'li Belediye, deprem yardımlarını Ramazan kolisi olarak dağıtıyor

AKP'li Bergama Belediyesi, İzmir depreminin ardından depremden etkilenenler için toplanan yardımları aylarca beklettikten sonra, belediye başkanının ismini taşıyan torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtmaya başladı. 

İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından, depremden etkilenenler için toplanan yardımlar AKP'li Bergama Belediyesi tarafından aylarca bekletildi. Bu yardımlar şimdi Ramazan kolisine dönüştürüldü. 

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde, 116 kişi hayatını kaybetmiş bin 34 kişi ise yaralanmıştı. Depremin ardından Türkiye'nin birçok yerinden yardım kampanyası başlatılmıştı. İzmir Valiliğinin resmi sitesinde bir kampanya duyurusu yapılmış, gelen yardımlar, kaymakamlıklara gönderilmişti. 

Ajans Bakırçay'da yer alan habere göre CHP'li Meclis Üyesi Selim Tok; Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen yardımların aylardır Bergama Belediyesi'nin tekstil fabrikası depolarında bekletildiğini ve Ramazan kolisine dönüştürüldüğünü ortaya çıkardı. Tok, aylarca bekletilen erzakların belediye başkanının ismini taşıyan torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtıldığını vurguladı.