20 Mayıs 2024 Pazartesi

AKP'li belediye başkanı: Rabia Naz 'Mavi Balina' oyunu oynuyordu

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü için bu kez 'Mavi Balina' oyunu iddiası ortaya atıldı. Meclis Araştırma Komisyonu'na konuşan Eynisel Belediyesi'nin AKP'li eski başkanı Cafer Somuncuoğlu, Vatan'ın "Mavi Balina" adlı oyunu oynadığını iddia etti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı olarak bulunmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nu dün, baba Şaban Vatan'ın trafik kazası iddiasında sorumlu tuttuğu eski Eynesil Belediye Başkanı Cafer Somuncuoğlu'nu da dinledi.

Komisyona konuşan Somuncuoğlu, "Rabia Naz'ın 'Criminal Case' ve birçok çocuğu intihara sürükleyen 'Mavi Balina' oyununu oynadığını duydum" dedi. Komisyonun buna yoğunlaşması gerektiğini savunan Somuncuoğlu, Rabia Naz'ın sosyal medya hesabından "Criminal Case" ve "Mavi Balina" oynadığına ilişkin görüntüleri komisyon üyeleriyle paylaştı.

Olayın trafik kazası olup olmadığını bilmediğini belirten Somuncuoğlu, "Şaban Vatan şimdiye kadar dört ayrı arabanın kızına çarptığı iddiasında bulundu, artık karar sizin" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, Giresun-Eynesil'de evinin önünde 12 Nisan 2018 tarihinde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Rabia Naz'ın ailesi ölümünün bir aracın çarpması sonucu yaşandığını savunurken, yetkililer 'intihar' iddiasını gündeme getirmişti. 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, Giresun-Eynesil'de evinin önünde 12 Nisan 2018 tarihinde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Rabia Naz'ın ailesi ölümünün bir aracın çarpması sonucu yaşandığını savunurken, yetkililer 'intihar' iddiasını gündeme getirmişti. Baba Şaban Vatan, kızının ölümünden Eynesil Eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin sorumlu olduğunu düşünüyor. Baba Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dahil olmak üzere bir çok AKP yöneticisi olayın üzerini kapattığına dair açıklamalarda bulunuyor.