18 Nisan 2024 Perşembe

AKP'den ekonomik kriz ve af açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ekonomik krizle ilgili "Bugünleri de atlatacağız" dedi.
AKP MYK toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Ekonomik kriz, af ve yerel seçim çalışmaları konularına değindi.
 
Yaşanan ekonomik krize ilişkin konuşan Çelik, "Bugünleri de atlatacağız. Hükümetimiz tarafından alınan tedbirlerin etkili şekilde uygulanması neticesinde varacağımız sonuçların vatandaşımıza yansıyacağından şüphemiz yok" dedi.
 
"Geçtiğimiz hafta sayın Bahçeli'nin ittifak olabileceğine dair açıklaması vardı. Cumhurbaşkanı da olumlu bakılabileceğini ifade etti. Olumlu bir adım var mı? Yakın tarihte buluşma var mı?" sorusuna Çelik, "Yerel seçimlerle ilgili verilmiş bir karar yoktur. Kamuoyuna yansıyanlar fikir jimnastiği çerçevesindedir" diye kaydetti.
 
"Af gündemde... Sayın Devlet Bahçeli söyledi ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Af yerine ceza infazda değişiklik ön görülüyor. Bir değerlendirmeniz var mı?" sorusuna ilişkin ise "Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Daha önceki pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık" diye belirtti.