8 Mayıs 2024 Çarşamba

Akpazar’da kayyuma karşı direniş 2. gününde

Dersim Akpazar Belde Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı 2. gününde. Direnişe destek veren ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, “Burası belediye değil artık bir karakol. Asker postallarıyla işgal ederek, bu sorunu çözemezsiniz" dedi.

Dersim Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belde Belediyesi'ne kayyum yolu ile el konulması protesto edildi.

Belediye binası önünde "İrademe dokunamazsınız" pankartının açıldığı eyleme, HDP, ESP, EMEP ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) yöneticileriyle halk katıldı. Dört bir tarafı zırhlı araç ve bariyerlerle kapatılan belediye önüne de asker ve polisler konuşlandırıldı. 

Belediye binası önünde oturma eylemini sürdüren Eşbaşkan Orhan Çelebi, halkı selamlayarak destek veren herkese teşekkür etti. Çelebi, belediye binasını terk etmeyeceklerini ve her gün eylemde olacaklarını söyledi.

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ise belediye binasındaki ablukaya dikkati çekerek, "Burası belediye değil artık bir karakol. Duvarlar yükselterek, tel örgüleri yükselterek, asker postallarıyla işgal ederek, bu sorunu çözemezsiniz" dedi.

Eşbaşkanlık sisteminin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Taşkıran, "Bugün buradalar, yarın gidecekler. Halkımız iradesine sahip çıkacak" dedi.

EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, kayyumlarla iki milyona yakın seçmenin seçme hakkının ihlal edildiğini belirterek, "Bu siyasetin iki boyutunun olduğunu söyleyebiliriz. Biri, halkımızın seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmesi, diğeri ise Kürt sorunundaki çözümsüzlüktür" diye konuştu.

SMF adına konuşan Hıdır Yıldız, ortak mücadeleye dikkat çekti ve ekledi: AKP iktidarı bulunduğu tüm alanlarda kazanılmış hakları gasp etmeye çalışıyor. Bizler de bugün bulunduğumuz tüm mevzilerde bu saldırıları, ancak birleşik devrimci bir mücadele durdurabileceğimizi düşünüyoruz."

CHP Dersim il Başkanı, belediye başkanları ve ilçe başkanları da dayanışma ziyaretinde bulundu.