19 Nisan 2024 Cuma

AKP TÜGVA'nın kirasını belediyeye ödetmiş

Kocaeli Belediyesi'nin AKP'de olduğu döneminde belediye kaynaklarının TÜGVA, Ensar Vakfı gibi birçok yandaş cemaat ve vakfa aktarıldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kiralarının belediye tarafından ödendiği söyledi. Vakıfların kira ödeme talimatını durdurdu.
Kocaeli Belediyesi Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye kaynaklarının yandaş cemaat ve vakıflara harcanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.
 
Hürriyet, TÜGVA ile 25 yıl protokol imzalandığını ve belediyenin tüm imkanlarının TÜGVA ve Ensar Vakfı'na sunulduğunu kaydetti. Hürriyet, TÜGVA ile imzalanan protokolde diğer başkanlık dönemini de içine aldığını belirterek TÜGVA'nın yapacağı bina ya da diğer işlerin belediye tarafından karşılanacağına dair maddelerin de yer aldığını söyledi.
 
"TÜGVA'nın terliklerini biz almışız. 3 bin liralık terlik alınmış" diyen Hürriyet, Play Station 4, kitap seti, termos dahil olmak üzere pek çok harcama kaleminin yer aldığını kaydetti. Hürriyet, "300 bine yakın sadece bir liste var. Kiraları ile birlikte 1 milyonu bulacağını biliyorum. Kirayı da biz ödüyormuşuz. Ben kirayı durdurdum" dedi.
 
Ensar Vakfı'nın çilingir masrafının da belediye tarafından karşılandığını belirten Hürriyet, "Böyle vakıf, cemaat bir sürü dernek var. Ayna alınmış bin 510 liraya. Sırf  karşılıksız kazandırmak için tüm ortak giderleri biz ödüyormuşuz. Bunlar tespit edebildiğimiz şeyler. Tam tespit ettiğimiz zaman kamuoyu ile paylaşacağız.  Biz bunları araştırdığımız için bundan korkuyorlar, ses çıkarıyorlar.  Hesapları temiz değil ondan dolayı korkuyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Hürriyet, belediyenin hak edişlerle birlikte 250 milyon TL borcu olduğunu ve kadrolaşma faaliyeti kapsamında birçok işçi alımının yapıldığını kaydetti.