3 Mayıs 2024 Cuma

AKP 'normalleşmeye' erken teşhis koydu: Suçlu halk!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, koronavirüs önlemleriyle ilgili olarak halkı suçlarken, Ayasofya Müzesinin ibadete açılmasıyla ilgili olarak süreç başlattıklarını söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

"Birkaç gündür gördüğümüz görüntüler üzücü görüntüler. Maske takılmadığı, sosyal mesafe olmadığı görüntüleri riskli buluyoruz. Maske, temizlik, mesafe kurallarına riayet etmezsek eski sıkıntılarla karşılaşacağımızı ifade etmek istiyoruz" diyen Çelik, "Tekrar zorluklarla karşılaşıp karşılaşmamamız maske, mesafe, temizlik dediğimiz tedbirlere uymamıza bağlı. Geniş bir sunum gerçekleştirildi. Normalleşme sürecinde hangi tedbirlerin alınacağına, turizmde hangi tedbirlerin alınacağına dair Sağlık Bakanımızın geniş kapsamlı bir sunumu oldu. MKYK'mız da karşılıklı sunumla bunu değerlendirdi. Vaka sayıları yükselirse durum yeniden değerlendirilir" şeklinde konuştu.

LİBYA KONUSUNDA CHP'YE ELEŞTİRİ
"Libya'da Sarrac yönetiminin biliyorsunuz NATO Genel Sekreteri de 'destek verebiliriz' dedi. Libya ordusunun Hafter'in unsurlarından başkenti temizlemesi büyük bir başarıdır. Trablus Havalimanı stratejik bir noktaydı. Hafter milisleri silahları bura vasıtasıyla alıyorlardu. Bu odak noktasının bu şekilde ele geçirilmesi stratejik öneme sahipti" diyen AKP Sözcüsü, şöyle devam etti:

!CHP Grup Başkanvekili Hafter'i seküler ve meşru bir kimse olarak değerlendirip BM'nin meşru yönetim olarak gördüğü Sarrac yönetimini ise cihatçı olarak değerlendirmişti. Bu derece darbeci birisi için makul bir yönetim demek, Sarrac yönetimine cihatçı demek bu derece vahim bir hata dış politika konusunda tarihimizde belki de birinci sıraya yerleşecek bir hatadır. Özür dilemesi gerekir."

VEKİLLİĞİN DÜŞÜRÜLMESİNİ MAHKEMELERE BAĞLADI
HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berbereolu'nun vekilliklerinin düşürülmesini savunan Çelik, "Meclis'in verdiği mahkemenin kararını okumaktır. Kesin hüküm gerçekleştirildikten sonra bu karar okundu. Mahkemenin verdiği kararı, içeriği tartışmadan Meclis'te kararın okunmasına tepki gösteriliyor. Meclis'in yaptığı usül bir işlemdir, karar mahkemenindir. Üzerinde durulması gereken mahkemenin kararı nedir?" dedi.

Çelik, Ayasofya müzesinin ibadete açılmasıyla ilgili olarak da, "Milletimizin gözünde muazzam bir yeri vardır. Ayasofya Camii olarak kalplerde önemli bir yeri vardır. Cumhurbaşkanımızın daha önceki açıklamaları da var. Biz çalışırız, yeri geldiğinde açıklarız demişti. O aşamadayız. Milletimizin talebini, hissiyatını değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.