28 Mart 2024 Perşembe

'AKP-MHP ortaklığı Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor'

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şubesi, döviz kurundaki artış ve art arda yapılan zamları  Bakırköy'de protesto etti. Türkiye'nin dışa bağımlı olduğunu emperyalist ve yerli işbirlikçileri tarafından emekçilerin daha fazla sömürüldüğünün altı çizildi.

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şubesi, döviz kurundaki artış ve art arda yapılan zamları  Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. "Geçinemiyoruz zamlara hayır" pankartının açıldığı açıklamada basın metnini İbrahim Sönmez okudu.

İki temel sorundan dolayı toplantılarını belirten Sönmez, "Biz emekçiler olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz, zam haberlerinin olmadığı bir gün dahi geçirmiyoruz. Her gün yeni zam haberleri ile uyanıyoruz ve gün geçtikçe daha da fakirleşiyoruz" dedi.

Sönmez, Türkiye'nin dışa bağımlı olduğunu belirtti. Sönmez, emperyalist güçler ve yerli işbirlikçiler tarafından emekçilerin daha fazla sömürüldüğüne dikkat çekti, "Ucuz işçi cennetine dönmüş olan ülkemizin yeraltı ve yeraltı zenginlikleri emperyalizme ve onların yerli işbirlikçilerine özelleştirme adı altında peşkeş çekilmiştir. Bizlere ülkeyi yönettiğini iddia eden siyasi iktidarlar; bizlerin çıkarlarını değil bir avuç zenginin, rantçının, tefecinin çıkarlarına hizmet etmektedir" ifadelerini kullandı.

Aldıkları temel ihtiyaçları alamaz hale geldiklerini belirten Sönmez, şu ifadeleri kullandı: "Artık bırakın günlük artışı 1 saat önce aldığımız gıdanın fiyatları anlık değişimlere uğruyor ve bizler her gün daha da fakirleşiyoruz.  Ocak 2021 yılında 1 litre ayçiçek yağı 13.25 TL, 5 litrelik ayçiçek yağı 56 TL iken bugün 5 litrelik ayçiçek yağı markasına göre 85 ila 96 TL arasında değişmektedir Ocak 2021 yılında benzinin litresi 6.23 TL iken bugün 8.35 kuruştur beyaz peynirin kilosu aynı dönemde 13 TL ile 30 TL arasında iken bugün 75 TL olmuştur ekmek yine 1.25 kuruş iken bugün 2.50 kuruşa yükselmiştir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz."

Bakırköy Belediyesi'ne de çağrıda bulunan Sönmez, "Bakırköy Belediyesi Emekçileri olarak;  Bakırköy Belediye yönetimine alacaklarını bir an önce ödemesini talep ediyoruz, yine toplu sözleşmemizde yaşanan sıkıntılardan kaynaklı eksiklerin giderilmesi için toplu sözleşmemizdeki bazı maddelerinin değiştirilmesine yönelik protokolün bir an önce sonuçlandırıp imza altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Açıklama alkışlarla ve "Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız" sloganıyla son buldu.