19 Nisan 2024 Cuma

AKP İlçe Başkanı torpil yapmayan başhekime saldırdı

Yeğenine torpil yapmayı red ettiği için Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Caner Çakın'a saldıran AKP Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, saldırının büyütülmemesi gerektiğini söyledi.
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde AKP İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki bir grup, İlçe Devlet Hastanesi'ni basarak Başhekim Uzman Dr. Caner Çakın'a saldırdı.
 
Yerel Gazete Tigris'in haberine göre AKP Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki bir grup dün Başhekim Caner Çakın’ın odasına giderek, hastanede çalışan yeğeni Ö.A.’nın şef yapılmasını istedi. Çakın, "Söz konusu kişi bizim hastanenin personeli değil. Sadece özel hastaneden kiraladığımız cihazın başında kalıyor. Bu kişiye farklı bir görev ve maaş veremem" diyerek karşı çıktı.
 
Yeğenine torpil yapılmamasına sinirlenen Kızılkaya ve yanındakiler, önce başhekim Çakın’a hakaret etti, ardından da yumruklarla saldırdı. Hastane çalışanlarının müdahalesi ile Kızılkaya ve yanındaki saldırganlar odadan çıkarıldı. 
 
Başhekim Çakın, saldırının ardından darp raporu alarak saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
AKP İlçe Başkanı Kızılkaya, saldırıyı inkar etmezken "Olayın bu kadar büyütülmesini doğru bulmuyorum" diyerek Çakın'ı suçladı.
 
BU GÜCÜ NEREDEN ALDIKLARINI BİLİYORUZ
 
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, meslektaşına yönelik saldırıyı kınayarak, "Ne yazık ki hekim arkadaşımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Dün başhekim arkadaşımız odasındayken söz konusu AK Parti İlçe Başkanı ve yanındakilerin saldırısına uğruyor. Biz nerede olursa olsun hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırının karşısında olacağız" diyerek AKP İlçe Başkanı'nın bu gücü nereden aldığını bildiklerini belirtti.