25 Nisan 2024 Perşembe

AKP Cumhurbaşkanı için grup kararı aldı

AKP, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için 316 imza ile grup kararı aldı.
AKP/Saray rejiminin baskın seçim kararının ardından seçim gündemli hareketli bir gün yaşanıyor. 
 
AKP, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için 316 imza ile grup kararı aldı. Açıklamayı kapalı grup toplantısı öncesi Başbakan Binali Yıldırım yaptı.
 
AKP-MHP faşist koalisyonu, Erdoğan'ın adaylık başvurusunu yarın yapacak. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın saat 11.00'da YSK'ya başvuruda bulunacak. 
 
BAHÇELİ'DEN AKŞENER İÇİN CEMAAT BAĞLANTISI YORUMU
 
Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimlerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Bahçeli, 100 bin imza ile aday olunmasına ilişkin değerlendirmeler yaparken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gülen cemaatiyle bağlantısı olduğunu savundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı. "Dün akşamdan bu yana kafamı meşgul eden bir konu var. Bunu sizinle paylaşabilir miyim diye düşündüm. Şimdi uygun olur mu bilemiyorum; sizler nasıl yorumlarsınız bilemiyorum. O da şudur; 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı hep tartışıldı. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur. Dikkatinizi çekmek istediğim konu şudur; 4 cumhurbaşkanı adayı 100 bin imza ile müracaatı öngördü. Bu 100 bin kişinin içerisinde 100 bin aday talebinde bulunan 4 kişiden bir tanesi CHP'nin 15 milletvekili kaydırması ile destek oldu. Dolayısıyla 100 bin seçmen şeyine ihtiyaç kaldı mı? Kalmaması gerekirdi. Ama şahsiyet 100 bin imza ile adaylığını kocayacağında ısrar etti."
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklamalar olduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bunların bir de aileleri, çevreleri vardır. Merak ettiğim konu şudur; AK Parti'nin, Adalet ve İçişleri Bakanı FETÖ'nun seçmen ayağı üzerindeki etkisini bugüne kadar takip etmiş midir? Etmezse 100 bin kişinin içerisinde bu hangi aday etrafında toplanabilir? Burası benim kafamı biraz meşgul ediyor. Onun için zannediyorum bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteği ile veya buna benzer imkânlar ile bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nun seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir. Acaba Pensilvanya'dan bir talimat gelip '100 bin kişiyi filan aday etrafında toparlayınız' derler ise FETÖ diyecek ki; 'benim en kötü şartlarda dahi 100 bin taraftarım var hala Türkiye'de' der ise ne olur?" ifadelerini kullandı. 
 
DÖRTLÜ İTTİFAK'IN AÇIKLAMASI ERTELENDİ
 
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DSP'nin bugün açıklanması beklenen ittifak metninin açıklanması ertelendi.
 
BBC Türkçe'nin haberine göre, ittifak metni üzerinde süren çalışmalar ve partilerin yoğun programları nedeniyle dört partinin ortak ittifak açıklaması ertelendi. Saadet Partisi yetkilisi, ittifak konusunda partiler arasında herhangi bir krizin söz konusu olmadığını söyledi.
 
İYİ Parti yetkilisi de bu bilgiyi doğruladı ve yarın yapılacak CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı açıklamasını işaret etti, "İki açıklamanın peş peşe gelmesi istenmemiş olabilir" dedi.
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i destekleyeceklerini söyledi.
 
KARAMOLLAOĞLU'DAN HDP AÇIKLAMASI: KAMUOYU YOKLAMASI YAPTI
 
FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 4'lü ittifakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. HDP’nin ittifakta neden yer almadığı sorusuna Karamollaoğlu, "Bazen yöneticilerin düşündükleri yetmiyor tabanın da fikrini almak gerekiyor. Kamuoyu yoklaması yaptık biz. Ama bu Kürt kardeşlerimizin isteklerini de yok saymak değil" dedi.