28 Mart 2024 Perşembe

Akdeniz Belediyesi Soylu'yu eleştiren işçiyi işten attı

Akdeniz Belediyesi, Süleyman Soylu'yu sosyal medya hesabından eleştiren işçiyi işten çıkardı. Sendika, işçinin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) Mersin Şubesi, AKP'li Akdeniz Belediyesi'nde çalışan sendikalarının denetim kurulu üyesi olan Mehmet Can İlingi'nin sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirileri sonrası işten tepki gösterdi. Sendika binasında "Akdeniz Belediyesi'nde işten atılan arkadaşlarımızın yanındayız" pankartının açıldığı açıklamaya Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, HDP Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Bedriye Kuş'un yanı sıra sendika yöneticileri katıldı.

 
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ
Göksoy, üyelerinin paylaşımında kesinlikle hakaret veya küçük düşürücü yorumlar olmadığını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi. Göksoy, "Süleyman Soylu koronavirüsün geldiği aşamada kendisini sorumlu bulmuş ve istifasını öne sürmüştü. Üyemiz paylaşımında 'Sorumluluğu üzerine aldınız fakat hesap vermeden gidemezsiniz. Bundan sonra olacak olan ölümler sizin sorumluluğunuzdadır' şeklinde yorum yapmıştır. Bu eleştiri herkesin hakkıdır. Arkadaşımız belediye kendisi hakkında savunma istediğinde de yazdıklarının arkasında olduğunu söylemişti. İşten çıkarılma gerekçesinde Cumhurbaşkanı'na hakaret ve devlet büyüklerine hakaret yazmışlar" dedi.
 
BELEDİYE KİME YARANMAK İSTİYOR?
Belediye yöneticilerinin üyelerini işten çıkarmasında kendilerini yargı yerine koyduklarının altını çizen Göksoy, "Bu ülkenin hukuku ve yasaları var. Süleyman Soylu'nun hatasını kabul ettiği bir yerde belediye yöneticileri burada kime yaranmak istiyorlar. Bu arkadaşımız belediye başkanına yada yöneticilerine herhangi bir hakareti olmadı. Üyemiz belediye de sevilen bir arkadaşımız. Biran önce arkadaşımız işine geri dönmelidir. Yapılan bu hatadan geri dönmelidir" dedi.