16 Eylül 2024 Pazartesi

Akcanlar işçilerinin direnişi sürüyor: Bize güç verin

Direnişini sürdüren Akcanlar Tekstil işçileri aileleriyle birlikte yürüdü, taleplerini dile getirdi. 22 gündür boyunca çok zorluk yaşadıklarını söyleyen işçiler, bu zaman diliminde kimin işçinin kimin sermayenin yanında olduğunu gördüklerini kaydetti. Akcanlar Tekstil direnişçileri, birleşmezlerse karşılarındaki sermaye birliğini yenemeyeceklerini kaydederek onurlu mücadelelerini sahiplenmeye çağırdı.

Antep'te BİRTEK-SEN üyesi Akcanlar Tekstil işçilerinin direnişi 23. gününe ulaştı.  "İşten atılan işçilerin geri alınması, pazar tatilini gasp eden 7'li sistem dayatmasının son bulması ve vergi dilimi kesintileriyle açlık sınırına düşen ücretlerde iyileştirme" isteyen direnişçi işçiler 7 Eylül akşamı aileleriyle birlikte Balıklı Parkından, Demokrasi Meydanına yürüdü. 

"Akcanlar işçisi köle değildir", "Akcanlar işçisi köle değildir" "İş, ekmek, özgürlük", "Antep uyuma emekçine sahip çık" "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları atılan yürüyüşe diğer fabrikalardan işçiler de destek verdi.

Yürüyüşün en önde yer alan işçilerin çocukları da "Benim geleceğim için Akcanlar işçileri direnişte", "Babamın hakkını verin", "Tatil gününde babamı görmek istiyorum" dövizlerini taşıdı. EMEP Milletvekili Sevda Karaca, SES, 78'liler Derneği, Emek Partisi Antep İl Örgütü, TKP ve CHP de yürüyüşe destek verdi. 

Polisin yürüyüşü engellemeye çalıştı ancak hakları için direnen işçilerin iradesi karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.

SARIÇİÇEK: KAVGAMIZI SAHİPLENİN
Demokrasi Meydanında yapılan açıklamada söz alan Akcanlar direnişi işçi temsilcisi Ali Sarıçiçek okudu. Sarıçiçek, direnişleri süresince kimi işçiden kimin sermayeden yana olduğunu öğrendiklerini kaydetti. Sarıçiçek, "Birlik olursak, haklarımız için birleşip mücadele edersek bazı şeyleri değiştirebileceğimizi öğrendik. Ama bize karşı birleşen bütün Başpınar patronlarına karşı, patrondan yana olan bütün resmi kurumlara ve devlet güçlerine karşı, tek başımıza, sadece direnen 50-60 işçiyle biz kazanamayız. O yüzden diyoruz ki, bu kavga sadece bizim kavgamız değil. Bu hepimizin ekmek kavgası. O yüzden bütün Başpınar işçilerini, bütün emekçileri ve halkımızı Akcanlar işçisinin bu ekmek ve onur kavgasını sahiplenmeye, direnişimize güç vermeye çağırıyoruz" diye belirtti.

KARACA: BU DİRENÇ ONLARI KORKUTUYOR
Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da yürüyüşe katılan işçilerin ailelerini işaret etti. 22 gündür işçilerin ve ailelerinin ne kadar zorlandığına dikkat çeken Karaca,  "Siz aynı zamanda onurlu bir gelecek bırakmak için direniyorsunuz, işte bu direnç onları korkutuyor" diye vurguladı.

'AKCANLAR İŞÇİSİ KAZANIRSA HEPİMİZ KAZANIRIZ'
Başpınar seslenen Karaca, "Sevgili Başpınar işçileri son iki senedir bu şehirde otuza aşkın direniş yaşandı. O zaman siz de istediniz işçiler yanınızda olsun, patronların birliği varsa işçilerin de olsun dediniz. İşte şimdi zamanı. Sizlere sesleniyorum; patronlar birlik olduğu kadar siz birlik olmazsanız önümüzdeki günler çok daha ağır koşulları beraberinde getirecek, işsizlik hayat pahalılığı kapıda. Akcanlar işçileri kazanırsa bizi yoksulluk ve sefaletle işsizlikle tehdit edenlere karşı hep birlikte biz kazanırız. Son sözüm şu: Bu şehirde işçiler, patronlarla poz verenleri ve işçilerin yanında duranları unutacak sanıyorsunuz. Patronun arkasına dizilip seçim zamanı geldiğinde Başpınar işçisi size oy verecek sanıyorsunuz. Bugün işçinin yanında olmayan yarın işçinin kapısını çalmasın" dedi.