5 Mayıs 2024 Pazar

Akbelen'den Limak Holding'e: Defol

Yangını fırsata çeviren maden şirketlerinin, yangına müdahale için gelen ekiplere Akbelen'deki ağaçları kestirmesine tepki gösteren İkizköylüler eylem yaptı. "Limak defol" diyen köylüler Maden Yönetmeliğine göre de suç işlendiğini kaydetti. Dayanışma çağrısı yaptı. 

Akbelen ormanında yangını fırsata çeviren IC ve Limak Holding'in yangına müdahale için gelen ekiplere ağaçları kestirmesini engelleyen İkizköylüler, dayanışma ve destek çağrısı yaptı. 

'AĞAÇ KESECEĞİNİZE YANGINI SÖNDÜRÜN'
Yanan alanları gösteren köylüler, "Ağaç keserek yangın söndüreceklermiş, gidip oradaki yangını söndürsünler" dedi. 

'HER ŞEYİNİZ YASA DIŞI'
Bir başka köylü ise ağaç kesen ekibe, Maden Yönetmeliği'ne göre suç işlediklerin vurguladı ve "Madenin üstünü toprakla kapla, ancak öyle yangını önlersin. Maden Yönetmeliği'nde yazıyor, 60 cm toprak olması lazım. Her şeyiniz yasa dışı. İnsanları da yanıltıyorsunuz. Burayı kapatacağınıza ağaç kesiyorsunuz. İnsanları zehirliyorsunuz. Haram olsun bu para size" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

'LİMAK HOLDİNG DEFOL'
Köylüler, ellerinde "Limak Holding defol" yazılı dövizler ve "Her ağacı tek tek savunacağız" yazılı pankartla eylem yaptı. "Ormanlar yanarken Limak son kalan ağaçlarımızı kesiyor. Limak Holding defol" dedi.