6 Mayıs 2024 Pazartesi

Akbelen'de, yangınla mücadeleye gelen ekibe ağaç kıyımı yaptırılıyor

Akbelen ormanında hem maden yapımına hem de orman yangını tehdidine karşı İkizköylülerin direnişi sürerken, yangını söndürmek için Denizli'den gelen ekip madenci şirket tarafından ormanın Işıkdere kısmında ağaç kıyımı yapıyor. 

Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy'de İbrahim Çeçen Holding ve Limak Holding'in planladığı kömür madeni için Akbelen ormanının asırlık kızılçam ağaçlarının kesilmesine karşı İkizköylülerin direnişi sürerken, yangın söndürmek için gelen ekiplere ağaçlar kestiriliyor. 

Devam eden yangınların Akbelen ormanına yaklaşması tehdidine karşı İkizköylüler, orman yangınlarına karşı da nöbete başlamıştı. Dayanışma için Akbelen'e giden Kazdağları İstanbul Dayanışması, Işıkdere tarafında ağaç kıyımı gerçekleştiğini ortaya çıkardı. 

'AĞAÇ KESİMİNİN AMACI NE'
Kazdağları İstanbul Dayanışması hesabından yapılan paylaşımda, 100 civarı ağacın kesildiğini duyurdu. Paylaşımda, şu ifadeler yer aldı: "Bu görüntüler Akbelen ormanının Işıkdere tarafından. Ne yazık ki, 1 saattir Denizli'den gelen ekip kesim yapıyor. Yangın için çalışmaya gelmişler, madenciler tarafından getirilip alanda kesim yaptırılıyor. Bu kadar yangının olduğu bir zamanda, dönüm dönüm ormanlar kaybettiğimiz zamanda bu kesimler ne için, ne amaçla yapılıyor?"

'ŞİRKETLERİN YANGINI FIRSATA ÇEVİRMESİ'
ETHA'ya konuşan Kazdağları İstanbul Dayanışması'ndan Serkan Kabak, yangını söndürmek amacıyla ağaçların kesilerek yol açılmak istendiğinin akıllara geleceğine dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Muğla'nın birçok noktasında orman yangınları var. Ve bunu fırsan bilen Limak ile IC Holding, yüz ağacı kesti. Bu durum krizi fırsata çevirmek için tetikte beklediklerinin somut örneği, amaç yangını söndürmek için yangına yol açmak değil, yangın fırsatçılığı ağaç kıyımı yapma."