19 Mayıs 2024 Pazar

Akbaşlı, Van hapishanesinde intihar etmemiş öldürülmüş

Van F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunurken intihar ettiği iddiasıyla hastaneye kaldırılan ve iki gün sonra yaşamını yitiren Ramazan Akbaşlı'nın Adli Tıp Raporu'nda intihar etmediği ortaya çıktı.

Ramazan Akbaşlı 19 Kasım 2020 tarihinde tutuklandı. Yargılaması devam ederken tutulduğu Van F Tipi Hapishanesi'nde 22 Şubat günü intihar ettiği iddia edilerek hastaneye kaldırıldı. Akbaşlı'nın beyin ölümünün gerçekleştiği ailesine bildirilirken, daha yargılaması başlamadığı halde ara tahliye kararı verilerek tutukluluğu sona erdirildi. Tahliye kararı verildikten bir gün sonra yaşamını yitiren Ramazan Akbaşlı'nın intihar etmediği Adli Tıp Raporu ile ortaya çıktı.

Raporda, "boynunda ası izi bulunmadığı" belirtilirken, "Sol koltuk altı ön bölgesi ve omuzda 12x4cm mavi-yeşil renkte ekimoz olduğu, göğüs ön kısımda yer yer yeşil renkte ekimozlar olduğu görüldü. Sol uyluk ön kısımda ve sol dış üst kısımda çok sayıda veziküler cilt lezyonları görüldü. Koksis (kuyruk sokumu) bölgesinde milimetrik cilt lezyonlarının olduğu görüldü. (...) Göğüs cilt altı ve yumuşak dokularda solda daha fazla olmak üzere kanamalar olduğu görüldüğü, sternumun 4-5 kosta hizasında kanamalı kırık olduğu görüldü" ifadelerine yer verildi.