9 Mayıs 2024 Perşembe

Akademisyenler 172 gündür eylemde

Direnişlerinin 172. gününde akademisyenler bir kez daha kayyumluk binasına sırtlarını döndü. 

Kayyum rektör Melih Bulu'nun ardından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum atanan Naci İnci'yi karşı akademisyenlerin sırt dönme ve nöbet eylemleri devam ediyor. 

Eylemin 172. gününde akademisyenler bir kez daha "Kayyumluk" binasına sırtlarını döndü. Akademisyenler, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.

Akademisyenlerin nöbetlerinin ardından "Kayyumluk" yazılı tabela yenilendi. Akademisyenler öğrencilerin çadır kurup masa açtıkları yerde yeniden masa açtı.

Akademisyenler her cuma günü olduğu gibi bu cuma da haftalık basın açıklamasını yaptı. Açıklamada akademisyenler, üniversitenin akademik takvime göre güz döneminin başlamasına yaklaşıldığını ancak üniversite yönetiminin buna dair planlama yapmadığını vurguladı. Akademisyenler bugünkü bültenlerinde caz tarihi dersini veren Seda Binbaşgil'in derslerine kayyumluk tarafından son verildiğini de duyurdu.

Öğrencilerin çadır kurduğu yerde park etmiş olarak bulunan araçlar dolayısıyla güvenlik görevlileri öğrencileri engellemeye çalıştı. Öğrenciler, kayyum rektör Naci İnci'ye ziyarete gelenlere ait olduğu anlaşılan araçların üzerine çadır kurdu.