5 Mayıs 2024 Pazar

Ajanlık dayatmasına tepki

İzmir’de Öğrenci Kolektifleri üyesi Yerlikaya’yı kimlik araması adı altında durduran polisler, telefonunu kurcaladı ve ajanlık dayatmasında bulundu. Açıklama yapan Yerlikaya, devletin ucu hamlelerine karşı örgütlü mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Öğrenci Kolektifleri üyesi Elif Yerlikaya, 12 Haziran Salı günü, Karşıyaka iskelesi önünden geçerken sivil polisler tarafından durduruldu. Kimlik sorgusuna maruz kalan ve telefonu kurcalanan Yerlikaya, aynı polisler tarafından ajanlık dayatmasına maruz kaldı .

Öğrenci Kolektifleri, Derneği (İHD) İzmir Şube'de konuya dair açıklama yaptı. Söz alan Yerlikaya, ajanlaştırma politikalarının 90'lı yıllardan bu yana  devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, "Ajanlaştırma politikaları, devrimcileri sindirme, hedef gösterme ile alanlardan uzaklaştırmaya çalışmalarından başka bir şey değildir. Bizler devletin ve onun maşalarının bu ucuz hamlelerine karşı örgütlü gücümüzle alanları doldurmaya devam edeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP iktidarının örgütlü gençleri hedef aldığını dile getiren Yerlikaya, "Üniversitelerimize kayyum atayan, bizleri geleceksizlik ve işsizlik ile baş başa bırakan, pandemi sürecini yönetemeyen, İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden AKP iktidarı, tüm bu politikalarına karşı sokakları, kampüsleri, meydanları dolduran üniversitelileri hedef alıyor. Özerk demokratik üniversiteyi savunan, kayyumlara direnen, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan, nefrete inat yaşasın hayat diyen biz üniversiteliler buradayız. Devlet karşımıza hangi politikayla çıkarsa çıksın karşısında tarihini geçmişten alan örgütlü bir devrimci gençlik var” diye konuştu.