18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ailelerden SGDF'lileri kriminalize etmeyen çalışan İzmir Emniyeti'ne: Asıl terörist sizsiniz

İzmir Emniyeti, SGDF üyelerine yönelik ajanlık, tehditlerini sürdürüyor, aileleri arayarak baskı kurmaya çalışıyor. Düzenlenen basın toplantısında Emniyet'e yanıt veren Aileler, "Çocuklarımıza vurmaya çalıştınız 'terörist' yaftasını aynen size iade ediyoruz" derken, sosyalist gençler de faşist iktidara, "Korkunun ecele yok kaybedeceksiniz" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) İzmir'de üyelerine yönelik ajanlık dayatmasına, tehdit, taciz ve baskılara karşı basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde düzenlenen toplantıya ajanlık dayatmasına maruz kalan sosyalist gençlerin aileleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan katıldı.

'SOSYALİST GENÇLERİ YILDIRAMAZSINIZ'
Salona "Ajanlaştırma ve baskı politikalarınız ile sosyalist gençliği yıldıramazsınız" yazılı pankart asıldı. Basın metnini okuyan Meryem Yıldırım, İzmir Emniyeti'nin sosyalist gençliğin yasal ve meşru mücadelesini kriminalize edip engellemeye; sosyalist gençliğin yürüttüğü politik faaliyetleri de terörize etme derdinde olduğunu kaydetti. 

Yıldırım, "Devrimci tarihimizde eskittiğimiz bir çok polis şefi olduğunu her defasında komplolarını boşa çıkardığımızı İzmir Emniyetine hatırlatıyoruz" dedi. 

'SOSYALİST GENÇLERİ ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Faşist saray rejiminin, ekonomik ve siyasi krizleri sözde atlatmak için işçilere, emekçilere, kadınlara, LGBTİ+'lara, Kürtlere ve gençliğe karşı arttırdığı baskının tek amacının ezilmekte ve her geçen gün daha fazla yoksullaşmakta olan bu kesimlerin bir araya gelip geleceksizliğe karşı mücadele etmesini önlemek olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Eğitim sisteminin giderek niteliksizleştiği, barınma ve geçinme sorununun milyonlarca gencin sorunu haline geldiği, geleceksizliğin giderek derinleştiği ve genelleştiği bu günlerde sosyalist gençlik olarak tüm gençliğe geleceksizliğe karşı çıkış yolunun sosyalizmde olduğunu bir kere daha hatırlatıyor, bütün gençliği sosyalizm saflarında olmaya ve sosyalist gençlikte örgütlenmeye çağırıyoruz. Ve buradan siyasal islamcı faşist saray rejimine de bir kere daha irademizin sağlamlığını göstermek için duyuyoruz; faşizme karşı mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Siz kaybedeceksiniz, özgürlük kazanacak!"

AİLELER: BOŞUNA İYİ POLİSİ OYNAMAYIN
Aileler adına söz alan Ayşe Özen de İzmir Emniyeti'nin "iyi polisi" oynayarak aileleri kendi yanına çekmeye çalıştığını söyledi. Özen, "Nafile, bizler makbul vatandaşlar olmadığımız gibi makbul çocuklar da yaratmıyoruz. Boşuna 'iyi polisi' oynamayız. Bizler sizi çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Türkiye tarihi sizlerin gözaltında, işkencede ve sokakta hayatın her alanında bizlerden, ailelerinden kopardığınız çocukların tarihiyle dolu" dedi.

Gözaltında kaybedilen evlatları için 885 haftadır mücadele eden Cumartesi Anneleri'ne işaret eden Özen, şöyle devam etti: "Biz bu toprakların kadim halkları olarak yarınların sahibi çocuklarımızla beraber, yarınlarımıza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza vurmaya çalıştığınız 'terörist' yaftasını aynen sizlere iade ediyoruz."