20 Mayıs 2024 Pazartesi

Aileler Aladağ katliamının 6. duruşmasına çağrı yaptı

Sosyal Haklar Derneği ve Aladağlı Aileler, 24 Mayıs'ta Adana Kozan Adliyesi'nde görülecek 6. duruşmasına çağrı yaparak, "Bu dava yoksulları istismar eden tarikatların davasıdır" dedi.
Sosyal Haklar Derneği ve Aladağlı Aileler yazılı açıklama yaparak Aladağ katliamının 24 Mayıs'ta Adana Kozan Adliyesi'nde görülecek 6 duruşmasına çağrı yaptı.
 
"Aladağ yanmaya devam ediyor"denilen açıklamada Aladağ'da öğrencilerin yurt sorununun hala çözülmemesine tepki gösterildi.
 
'KOMİSYONUNUN RAPORU YOK HÜKMÜNDEDİR'
 
Aladağ’daki katliamı araştırmak üzere kurulan komisyonun hazırladığı rapor ile ilgili "Tarikatların eğitim alanındaki faaliyetlerin yarattığı tahribata tek kelime bile değinmeyen, yangında çocuklarını kaybetmiş Aladağlı ailelerin TBMM Araştırma Komisyonu’na anlattıklarına tek bir satır bile yer vermeyen, bürokratların hazırladıkları resmi raporlar üzerinden hüküm veren bu rapor yok hükmündedir" denildi.
 
"Raporlardan, sunumlardan, dünyadaki eğitim sisteminden uzun uzun bahseden 526 sayfalık rapor, esasa dair hiçbir şey söylemeyen şişirme, baştan sağma, yasama organının ciddiyetiyle bağdaşmayan ve her şeyden önemlisi tarikatları aklamaya çalışan bir rapordur" diyen aileler raporu kabul etmediklerini belirtti.
 
'YOKSULLARI İSTİSMAR EDEN TARİKATLARIN DAVASI'
 
"Aladağ yurt yangını basit bir yangın davası değildir. Yoksulluğu istismar eden tarikatların eğitim alanını nasıl sarmaladıklarını, yurttaşların dini duygularını nasıl sömürdüklerini, laik kamusal eğitimin nasıl tasfiye edildiğini gösteren bir davadır. Bu yüzden laik kamusal eğitim talep eden tüm yurttaşlarımızın davasıdır" denilen açıklamada davaya sahip çıkma çağrısı yapıldı.
 
Yarın görülecek davada, bürokratlar ve itfaiye görevlileri de dahil olmak üzere 15’si tutuksuz 2’si tutuklu 17 sanık yargılanacak. Yurdun yöneticisi Cumaali Genç ve yurdun bağlı olduğu derneğin başkanı İsmail Uğur dışında tutuklu sanık bulunmuyor.