3 Mayıs 2024 Cuma

Aile üyelerinin tecavüz ettiği genç kadın intihara sürüklendi

Hakkari'de aile üyelerinin tecavüzüne uğrayan 17 yaşındaki genç kadın intihara sürüklendi. Hastaneye kaldırılan genç kadının tedavisi sürerken, babası ve kuzeni "cinsel istismar" ve "intihara sürükleme" suçlarından tutuklandı, dayısı V.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkari merkezde yaşayan 17 yaşındaki L.Ö, bulunduğu evin dördüncü katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan genç kadın daha sonra başka bir kente sevk edilerek, tedavi altına alındı. Sevk öncesi polise verdiği ifadede babası, kuzeni ve dayısının tecavüzüne maruz kaldığını söyleyen L.Ö, hastanede kaldığı süre içerisinde aile bireylerinin ifade vermemesi yönünde baskısına maruz kaldığını anlattı.

L.Ö'nün ifadesinin ardından dün sabah gözaltına alınan baba A.Ö. ve kuzen B.Ö. savcılık ifadelerinden sonra tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Tecavüzcü A.Ö. ve B.Ö, "cinsel istismar" ve "intihara sürükleme" suçlarından tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Diğer fail olan dayı V.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

L.Ö.'nün hastanedeki tedavisi devam ediyor.