21 Mayıs 2024 Salı

Ahmet Metin Koyuncu mezarı başında anıldı

2000 yılında F tipi hapishane saldırısına karşı Ümraniye Dudullu Polis Karakolu'na düzenlediği silahlı eylemde ölümsüzleşen Ahmet Metin Koyuncu Eskişehir'deki mezarı başında anıldı.

2000 yılında faşist devlet terörüne ve F tipi hapishane saldırısına karşı Ümraniye Dudullu Polis Karakolu'na 22 Kasım 2000 tarihinde düzenlediği silahlı eylemde ölümsüzleşen Ahmet Metin Koyuncu Eskişehir'deki mezarı başında anıldı.

Anma saygı duruşu ile başladı. Anmada yapılan konuşmada "Ahmet Metin Koyuncu Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Kozan köyünde doğdu. 41 yıllık ömrünün üçte ikisini işçi sınıfının, halkların ve dünya halklarının kurtuluş kavgasında güzelleştirerek ayrıldı aramızdan" denildi.

Konuşmada, "Ahmet Metin Koyuncu, devrimci mücadeleye katıldığı 70'li yılları, değişik örgütsel çalışmalar ve bir gençlik dergisinin yazı kurulu üyesi olarak geçirmiş, 12 Eylül faşist cuntası karşısında devrimci inanç, duygu ve kararlılığından hiçbir şey eksiltmemiştir. Faşist güçlere esir düşmesi ve sonra tiksintiyle bahsettiği tasfiyecilik sürecinde asla şoka girip demoralize olmamış, tam tersine kavgaya daha sıkı sarılmış, devrimci inancını ve proletaryanın davasına bağlılığını daha da pekiştirmiştir" diye kaydedildi.

Ahmet Metin Koyuncu'nun bir devrim işçisi olduğu vurgulanan konuşmada, "Erdal ve Hasan yoldaşlar için düzenlenen militan ve devrimci törenlerde, 1 Mayıs 1995'in hazırlanıp gerçekleştirilmesi, Kayıplar Kampanyası'nın başlatılıp zenginleştirilmesinde, semtlerde faşist devlet kuvvetlerine karşı geliştirilen kararlı askeri duruşlarda onun katkıları unutulmazdır" denildi.

Konuşmada, "Ahmet Metin Koyuncu'nun Sultanbeyli ilçe baskınından, 96 Ölüm Oruçları sürecindeki askeri eylemler ile sonraki dönemlerde bir dizi eylemde Kızıl Müfreze Komutanı olarak görev yaptı. 22 Kasım 2000'de, şehitlere bağlılığı ve yüreğini kalkan yaparak faşist devlet terörüne ve F tipi tecrit saldırısına karşı bombalar ve yıllardır taşıdığı silahıyla, sloganlar haykırarak polis karargahına yürüyen Ahmet Metin Koyuncu, geride boyun eğmez bir komünistin, halka ve yoldaşlara bağlı bir militanın gerilla tarzı yaşam mirasını bırakmıştır. Bir partili ve sosyalizmin kahraman bir savaşçısı olan Ahmet Metin Koyuncu idealleri mutlaka zafere ulaştırılacaktır" diye belirtildi.

Anma Şafak Tamer'in Ahmet Metin Koyuncu için yazdığı şiirin okunmasıyla sona erdi.