5 Mayıs 2024 Pazar

Agrobay direnişi dayanışmayla sürüyor

Ankara Kadın Platformu, direnişteki Agrobay işçileriyle dayanışma eylemi yaptı. Kazanana kadar işçilerin sesini yükselteceklerini ve direnişi dayanışmayla büyüteceklerini kaydeden kadınlar, sendikal hakları için mücadele eden işçilerin yanında olduklarını kaydetti.

Sermaye ve emek düşmanı Arzu Şentürk'ün işten çıkardığı Agrobay işçilerinin direnişi 128. gününü geride bıraktı. Yasaları, devleti ve burjuva partileri arkasına alan Şentürk; işçilere her türlü zulmü uygularken, basın açıklaması yapmasına dahi izin verilmeyerek işkenceyle gözaltına alınan Agrobay işileri kazanana kadar vazgeçmeyeceklerinin altını çiziyor.

İşçilerle dayanışmak için Ankara Kadın Platformu, Agrobay'ın bağlı olduğu Bayburt Grup A.Ş. önünde açıklama yaptı. Direnen işçlierin eylem fotoğrafının yer aldığı, "Agrobay işçileri yalnız değildir" pankartının açıldığı eylemde, hakkını isteyen işçilerin kıdem, ihbar tazminatını gasp eden, başka bir iş yerinde çalışmasını engelleyen Kod 46 ile işten atıldığı hatırlatıldı.

"İş yerinde kötü çalışma koşulları, düşük üçcret, mobbing ile karşı karşıya kalarak emeğimizin sömürülmesinin yanında evde de karşılıksız ev işi ve bakım yükü biz kadınlara yükleniyor. Akşam evde ne yemek yapacağımızı, çoçuk-hasta yaşlı bakımının ev içinde her detayını düşünerek tasarruf yapan yine bizleriz" denilen açıklamada, derinleşen ekonomik krizde, her gün artan ödenemez durumda olan kiralar, faturalarla kadınların nasıl yaşayacağını düşündüğü aktarıldı.

Kadınların evde ve işte çifte sömürüye maruz kaldığının altı çizilen açıklamada, "Sendikal haklarını kullanma, işyerinde sömürüye, psikolojik şiddete karşı ses çıkaran işçilerin yanındayız. Direnen kadın işçilerin tüm talepleri yerine getirelene kadar Agrobay işçilerinin sesini hep birlikte yükselteceğiz. Direnişi dayanışmayla büyüteceğiz" denildi.

"Yaşasın kadın dayanışması", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Görünmeyen emek sesini yükselt" sloganları ve alkışlarla eylem sona erdi.