17 Mayıs 2024 Cuma

Ağrı'da zafer kutlaması: İnancınızı boşa çıkarmayacağız

Ağrı'da elde edilen zafer Tahir Elçi Parkında kutlandı. Kutlamada konuşan DEM Partililer, seçimin kazananının halklar olduğunu kaydetti. Eşbaşkanlar Akkuş ve Aras, halkın inancını boşa çıkarmayacaklarının altını çizdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı İl Örgütü, Ağrı Belediyesi'ni kazandıktan sonra Tahir Elçi Caddesi'nde kutlama gerçekleştirdi. Kutlamaya Ağrı Belediye Eşbaşkanları Hazal Aras ve Mehmet Akkuş, DEM Parti Ağrı Milletvekilleri Necla Demir, Sırrı Sakık ve Heval Bozdağ, Tevgera Jinên Azad (TJA) ile binlerce kişi katıldı. İl binası önünde bir araya gelen partililer ve kitle, Cumhuriyet Caddesi'nden Tahir Elçi Caddesi'ne kadar yürüdü.

Ardından kutlamanın yapıldığı alana gelen partililer, burada halk tarafından coşkuyla karşılandı. Alanda DEM Parti bayrakları kaldırılırken, kadınlar ve gençler kesk u sor u zer flamalar taktı.

AKKUŞ: BU SEÇİMİN KAZANANI SİZLERSİNİZ
İlk olarak konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Akkuş, Ağrı halkının haksızlığa karşı dimdik durarak, partisinin yanından olduğunu belirtti. Akkuş, "Bir tarihi yeniden yazdınız. Bizleri yok sayanlara, sizleri yok sayanlara gereken cevabı tam yerinde verdiniz. Sevgili halkımız yeni bir sayfa açıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Her şeyin en iyisine layıksınız. Bu seçimin kaybedeni yok, bu seçimin kazananı sizlersiniz, Ağrı halkıdır" dedi.

ARAS: İNANCINIZI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ
Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras ise Ağrı halkının tarih yazdığına vurgu yaparak, "Bunca haksızlığa, zulme rağmen kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, İslamcısıyla, AKP'lisiyle tüm Ağrı halkının siyasi görüşleri fark etmeksizin topluca bir tarih yazdı. Ağrı iradesine sahip çıktı, onuruna sahip çıktı. Uzun ve hummalı bir çalışmaydı. Temiz bir siyasi çalışma yürüttük. Mazbatayı aldığımız gün DEM Parti kimliğiyle değil, tüm Ağrı'nın, tüm bileşenlerin belediye eşbaşkanları olacağız. Ağrı'da eşit, adil, katılımcı bir belediyecilik yapacağız. Sizlerin inancını boşa çıkartmayacağız" şeklinde konuştu.

BOZDAĞ: BU BİZE DERS OLSUN
Milletvekili Heval Bozdağ da "20 küsur yıldır iktidarın bu bölgelere nasıl yaklaştığını hepimiz biliyoruz. Maalesef ki umduğunuzu bu iktidardan görmediniz. Bunu Kürt halkı olarak zaten biliyorduk. Yüz yıldır tecrübe ediyoruz. Bu bize ders olmalı. DEM Parti bir kentte yaşayan tüm insanları kucaklayan politikalar üretir. O yüzden de bugün kazandığımız belediye hepimizin belediyesi, burada ayrımcılık yok" sözlerini kullandı.

Milletvekili Necla Demir de tüm kirli oyunlara rağmen Ağrı halkının tarih yazdığını kaydederek, halkın dilinden ve kültüründen vazgeçmediğini söyledi. Son olarak konuşan Milletvekili Sırrı Sakık ise, Ağrı'nın kazanımının herkesin gündeminde olduğunu ifade ederek, hilelere karşı Ağrı'nın iradesine sahip çıktığının altını çizdi.

Kutlama, çekilen halaylarla son buldu.