4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ağır hasta tutsak Akbaba, doktorun uyarısına rağmen hastaneye götürülmedi

Kalp, diyabet ve hipertansiyon hastası olan ağır hasta tutsak 56 yaşındaki Yusuf Akbaba'nın tedavisi Denizli T Tipi Hapishanesi tarafından engelleniyor. Doktorun "muhakkak getirin" dediği Akbaba, hastaneye götürülmedi. 

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutsak listesinde yer alan 57 yaşındaki Yusuf Akbaba'nın Denizli T Tipi Hapishanesi'nde tedavisi engelleniyor.

El ve ayaklarında bulunan eldiven çorap tarzı duyu kaybı nedeniyle çıkan yaralar tedavi edilmediği takdirde ayak parmaklarından başlayarak ayaklarının kesilmesine kadar gidebileceği tehlikesi olan Akbaba'nın gözünde de diyabete bağlı retinapati diye tanımlanan durumdan kaynaklı tam körlük riskiyle karşı karşıya. 

Düzenli tedavi olması gereken Akbaba'nın rapor ve ilaçları verilmiyor, diyet yemeği verilmiyor. Artık yürüyemez hale gelen, göz ameliyatı olması gereken Akbaba, denetimli serbestlik hakkı gelmiş olmasına rağmen çeşitli gerekçelerle bırakılmıyor.

Akbaba, geçen haftaya hastaneye götürüldü. Doktorun , "Hayati riski yüksek yarın tekrar getirin" demesine rağmen ertesi gün hastaneye götürülmedi. 

Ailesinin yolladığı paralarda Akbaba'ya verilmeden aileye geri gönderiliyor. Akbaba, parası olmadığı için kantin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yine ailesinin Yusuf Akbaba'ya gönderdiği kıyafetler de hapishaneye alınmıyor.