4 Mayıs 2024 Cumartesi

AGİF: Alman devleti Kürt halkının mücadelesini kriminalize edemez

Alman devletinin Güney Kürdistan'a giden Barış Heyetini engellemesine tepki gösteren AGİF, "Alman devleti Kürt halkının mücadelesini kriminalize edemez. KDP, sömürgecilerin planlarına yedeklenmeyi bırakmalıdır" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Alman devletinin Güney Kürdistan'a giden Barış Heyetini engellemesine ilişkin açıklama yaptı.

"Almanya Kürdistan'a dönük saldırıların ittifakıdır" başlıklı açıklamada AGİF, "Kürtler arası çatışmanın engellenmesi, KDP'nin sömürgeciliğin tarafında yer almasının önüne geçmek ve diyaloğun önünün açılması için Almanya'dan aralarında Kürt siyasetçi Abdullah Demirbaş ile Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili ve Eşbaşkanı Cansu Özdemir'inde olduğu heyet Düsseldorf'ta Alman devleti tarafından engellendi. Kürtler arası diyaloğun ve ulusal birliğin gelişimine katkı sunacak heyetin çalışmasını engellemek Alman devletinin açıkça Türk devletinin yanında saf tuttuğunun göstergesidir" diye belirtti.

Başta silah ticareti ve Türk sömürgeciliği ile kurduğu ilişkiler açık olan Alman devleti savaşın derinleşmesine hizmet ettiği vurgulanan açıklamada, "Kendi parlamentosunun vekillerinin bile seyahat özgürlüğünü kısıtlayacak duruma gelmiştir. Uzun yıllardır hem bölge sömürgecilikleri hem de barbar çetelere karşı mücadele eden ve birçok bedel ödeyen Kürt halkına dönük bu saldırgan ittifakı tanıyoruz" diye kaydedildi.

AGİF, "Hem Düsseldorf'ta engellenen heyetin ve  Hewler'de gözaltına alınan Sol Parti Milletvekili Hakan Taş'ın hem de Güney Kürdistan'da gözaltına alınarak sınır dışı edilen FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Alican Yıldırım, Cemal Demir, Rabia Baldemir ve Mutlu Tatar'ın yanında olduğumuzu belirtiyor, tüm halklarımızı ve emekçileri Kürdistan'ın ve Kürt halkının ulusal birliği önünde ki bu bariyerleri kaldırmaya destek vermeye çağırıyoruz" denildi.