17 Mayıs 2024 Cuma

Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişi ikinci gününde

Ağaç A.Ş. işçilerinin sefalet ücretlerine karşı Saraçhane'de başlattığı direniş 2. gününde devam ediyor. İşçileri, HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş ziyaret etti.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kendilerine verdiği sözü tutmayan Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişi, 2. gününde ziyaretlerle devam ediyor. Saraçhane parkında sefalet ücretine itiraz eden işçileri bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ziyaret etti.

PİROĞLU: DİRENDİĞİMİZ SÜRECE VAR OLACAĞIZ
HDP milletvekili Musa Piroğlu, işçi sınıfının bütün kazanımlarını mücadeleyle elde ettiğini belirterek, "Patronların tek derdi işçinin kanını sonuna kadar emmektir ve işçinin bütün mücadelesi bu sömürü düzenini durdurmak üzerine kuruludur" dedi.

"Direndiğimiz sürece var olacağız" ifadelerini kullanan Piroğlu, işçilerin açlık ve sefaletten başka kaybedecekleri bir şeyi olmadığını vurguladı. Patronların işçilere açlık ve sefaletten başka bir şey önermediğini kaydeden Piroğlu, şöyle devam etti: "Siz geceyi soğukta geçirdiniz çünkü kışı soğukta geçirmek istemiyorsunuz. Sizi burada yalnız bırakanlar bütün kışı soğukta geçireceklerini bilmek zorundalar. Siz geceyi soğukta geçirdiniz çünkü çocuklarınız aç kalmasın istiyorsunuz. Siz burada direniyorsunuz çünkü evinize ekmek götürmek, elektriğinizi, suyunuzu, kiranızı ödemek istiyorsunuz. Ben size soruyorum, hakkınızda dışında bir şey istiyor musunuz?"

İşçiler, Piroğlu'nun sorusuna "Hayır" diyerek cevap verdi.

BAŞ: BİZİM YERİMİZ İŞÇİLERİN YANIDIR
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, işçilerin haklı ve onurlu mücadelesinin sonuna kadar yanında olacaklarını vurguladı ve işçi sınıfının haklarının, alınteri ve emeğinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Baş, şöyle devam etti: "Sizler zaten burada toplanarak, yan yana gelerek, örgütlenerek, kol kola gelerek çok şeyi söylüyorsunuz. Bize düşen sizin yükselttiğiniz o sesin yanında olmaktır. Karşımızda kim olursa olsun, ister devlet yetkilileri ister patronlar olsun işçi arkadaşlarımız hak mücadelesine girdiyse bizim yerimiz işçilerin yanıdır."

GÜLÜM: İŞÇİNİN HAKKINI VERMEYENE KARŞI MÜCADELE MEŞRUDUR
HDP milletvekili Züleyha Gülüm, işçilerin yüzünde müthiş bir enerji, direniş ve umut gördüğünü söyleyerek, "Kararlılığınıza hayranım. Bütün işçiler böyle kararlılık sergilediğinde, ezilenler böyle kararlılık sergilediğinde karşımızda kimse durabilir mi" diye sordu. İşçiler, Gülüm'ün sorusuna coşkulu bir "Hayır"la cevap verdi. "Biz yan yana durduğumuzda, güçlü olarak hakkımızı istiyoruz ve vereceksiniz dediğimizde kazanacağız" diyen Gülüm, işçilerin haziran ayındaki direnişi sonucu İBB'nin işçileri tanımak zorunda kaldığını hatırlattı. Gülüm, "İster iktidar olsun, ister kendine muhalefet diyenler olsun. Kim olursa olsun işçinin hakkını vermeyen herkese karşı mücadele meşrudur" dedi.

İşçiler, direnişi "Direne direne kazanacağız", "İşçiler burada, İmamoğlu nerede", "Yağmur çamur demeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları ve halaylarla sürdürdü.