3 Mayıs 2024 Cuma

Ağaç AŞ. işçileri: Korkmuyoruz, işe alınana kadar eylemimizi sürdüreceğiz

Ağaç AŞ'de, sefalet ücretine itiraz eden işçilerden BTO-Sen üyesi 3 işçinin işten atılması üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan işçiler, işten atılmayacakları sözünü veren CHP'li yöneticilere tepkili. CHP binasına alınmamalarına tepki gösteren işçiler, ETHA'ya konuştu, korkmadıklarını, hak mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Ağaç AŞ'de, sefalet ücretine karşı imza kampanyası başlatan işçilerden 3'ü yalan beyanlarla işten atıldı. Arkadaşlarının işten atılmasına itiraz eden işçiler, iş bırakma eylemi yaptı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı önünde toplandı.

İşten atılmalarına tepki gösteren belediye işçileri, "Hani her şey çok güzel olacaktı" diyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkilerini dile getirdi. Belediyelerdeki en ağır işlerin tamamını kendilerinin göğüslediğini aktaran işçiler, emek dostu olduğunu iddia eden CHP'li belediye yönetimine öfkeli. Pek çoğu CHP üyesi olan işçiler, parti yönetiminin kendilerini görmediğini düşünüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan işçilerden Murat Ünlü, Hakan Çolakoğlu ve Fahrettin Özil, yaşananları ETHA'ya değerlendirdi.

'NEREYE KADAR GİDERSE GİDECEĞİZ'
Ağaç AŞ. yönetiminin işten çıkardığı işçilerden Murat Ünlü, şantiye mühendisinin sefalet ücretine karşı imza toplayan işçilere iftira attığını ve yönetimin işçiler aleyhinde tutanak tuttuğunu anlattı. Ünlü, bunun sonucunda kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadan işlerine son verildiğini belirterek, yönetim hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. "Nereye kadar giderse gitmeyi düşünüyoruz" diyen Ünlü, işe geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

'BİZLER KORKMUYORUZ, ASIL ONLAR KORKSUN'
Ağaç AŞ'nin Yenikapı şantiyesinde çalışan ve işten atılan bir diğer işçi Hakan Çolakoğlu, sefalet ücretine karşı insanca yaşanacak bir ücret talebiyle imza kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Şantiyelerde topladıkları imzaları Ağaç AŞ. yönetimine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Çolakoğlu, çalışma koşullarının zorluğuna dikkat çekerek, sözleşmelerinde yer almayan pek çok işin de kendilerine dayatıldığını ifade etti.

"Emeğimizin karşılığını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" diyen Çolakoğlu, Ağaç AŞ. yönetiminin işçilere mobbing uyguladığını kaydetti. Baskı ve tehditler karşısında her zaman dik durduklarını vurgulayan Çolakoğlu, "Bizler korkmuyoruz, asıl onlar korksun" ifadelerini kullandı.

'BİZİMLE GÖRÜŞÜLMEK DAHİ İSTENMİYOR'
Ağaç AŞ. işçisi Fahrettin Özil, yalan beyanlarla işten çıkarılan 3 arkadaşlarına destek olmak için CHP İl Başkanlığı önünde toplandıklarını söyledi. Saraçhane'de bulunan İstanbul Belediye Başkanlığı önüne de gideceklerine ifade eden Özil, seslerini duyurmak istediklerini vurguladı.

Özil, hakları olanı istediklerini ifade ederek, patronların mobbing ve ağır çalışma koşullarıyla işçileri sindirmek istediğine dikkat çekti. Daha önce de sendikal faaliyet yürüten işçilerin atıldığını hatırlatan Özil, şimdi ise farklı bahanelerle haklarını isteyen işçilerin atıldığını belirtti. CHP il binasına alınmamalarına tepki gösteren Özil, kendileriyle görüşülmek dahi istenmediğini söyledi. Özil, "Biz korkacak insanlar değiliz. Hakkımızı istiyoruz" dedi.