3 Mayıs 2024 Cuma

Ağaç A.Ş. işçileri: Direniş ve birlikte mücadeleyle kazandık

Direnişleri kazanımla sonuçlanan Ağaç A.Ş. işçilerinin birlikte mücadeleyle kazandığını kaydeden BTO-Sen'den Keleş, kazanımları ETHA'ya aktardı. Sendikal hakların gasp edilmek istenmesine karşı kazandıklarını hatırlatan Keleş, sürecin takipçisi olacaklarının da altını çizdi. 

Talepleri için direnişe geçen Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-Sen) üyesi Ağaç AŞ. işçileri kazanım elde etti. 24 Şubat Perşembe günü 28 şantiyede direnişe geçen işçiler, birinci dereceden sorumlu olan CHP yetkilileri ile görüşmek için gittikleri CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yetkililer görüşmeyi reddedince oturma eylemine başlamıştı. 

Soğuk havaya ve yağmura rağmen kararlı şekilde direnen işçilerin talepleri kabul edildi. 

BTO-Sen'den Ali Haydar Keleş, direnişi ve kazanımları ETHA'ya aktardı. Keleş, "Dün Ağaç AŞ. işçileri ciddi bir direniş gösterdi. İşten atılan üç arkadaşımızın işe iadesi, ayrıca mobbinge uğrayan işçilerin üzerindeki baskıların son bulması, sürgün edilen arkadaşlarımızın eski şantiyelerine dönmeleri talepleriyle eyleme başlandı" hatırlatması yaptı. 

Soğuk havaya ve yağmura rağmen işçilerin kararlı şekilde beş saat boyunca dışarıda direnişi sürdürdüğünü ve CHP önüne taşıdığını kaydeden Keleş, kabul edilen talepleri ise şöyle sıraladı: 
🔹 "İşten çıkarılan üç arkadaşımız işe iade edildi. 
🔹 Sürgün edilen arkadaşlarımız geri yerlerine getirilecek. 
🔹 Mobbinge uğrayan, görev yerleri değişen tüm arkadaşlarımız eski görev yerlerinde devam edecek."

Ağaç A.Ş. işçilerinin birlikte mücadeleyle ve direnerek kazanım elde ettiğinin altını çizen Keleş, "Üç arkadaşımızın işten çıkarılması sendikaya üye olmalarından kaynaklıydı. Öte yandan çok sayıda arkadaşımıza da tutanak tutuldu, soruşturma açıldı. Birlikte mücadeleyle bunun önüne geçtik. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.