19 Mayıs 2024 Pazar

Afyon’da çocuk işçiye işkence

Afyon’da A.A. ve A.S. isimli iki balıkçı, bir süre yanlarında çalışan çocuk işçi alacağını istediği için 5 saat işkence yaptı. Hastanelik olan çocuk işçi bir gün gözlem altında tutuldu. Patronlar aranıyor. 

Afyon’da A.A. ve A.S.  isimli balıkçılar bir süre yanında çalışan çocuk işçi alacağını istediği için saatlerce işkence yaptı. 

16 yaşındaki çocuk, bir süre balıkçıların yanında çalıştı ve bir süre sonra işten ayrıldı. Ancak 200 lira alacağı kaldı. 

Geçen pazar günü alacağının ödeneceği gerekçesiyle eski işverenleri tarafından tekrar çağırılan çocuk işçi, akşama kadar çalıştırıldı. 

Alacağını isteyen çocuk işçiyi işverenler, 00.30'dan saat 05.30'a kadar sopalarla dövdü. Sabah saatlerine kadar dayak yiyen çocuk elini yüzünü yıkama bahanesiyle izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. İşçi, görevlinin ihbarıyla gelen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Hastanede yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlenen çocuk işçi, bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Hastaneden çıktıktan sonra çocuk işçi,  A.A. ve A.S.'den şikayetçi oldu. Patronlar aranıyor.