26 Nisan 2024 Cuma

Adliyeye giden tutsaklar askerler tarafından şiddet gördü

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde yaşanan baskı ve şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ali Kılıç isimli siyasi tutsak ve arkadaşları adliyeye gittikleri sırada askerlerin saldırısına uğradı. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde siyasi tutsak Ali Kılıç ve beraberindekilerin askerler tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Askerlerin işkencesiyle karşı karşıya kalan tutsakların vücutlarında ezikler ve çeşitli yerlerinde yaralar oluştu. Kılıç, telefon görüşmesinde yaşananları anlattı.

Duruşmaya katılmak üzere adliyeye gittikleri sırada askerler tarafından darp edildiklerini ve yaralandıklarını ifade eden Kılıç şöyle aktardı: “Sonra Tekirdağ devlet hastanesine götürdüler hastane önünde ring içinde saatlerce beklettiler sonra doktora çıkardılar. Askerler bekleme anında doktorla konuşmuşlar doktor kelepçemizi açmadan 'neyiniz var' diyerek bizleri çocuk gibi azarlamaya kalktı.  Bizde doktoru uyardık kelepçeli muayene olunamayacağını söyledik. Askerler tarafından saldırıya uğradığımızı darp edildiğimizi, bağırıp çağırmadan muayene edip darp raporu düzenlemesini istedik.”

Kılıç, “Doktorun agresif davranışları devam etti. Tartışmalar sonrasında kelepçelerimizi çözdü. Bu seferde askerlere 'bunun iç çamaşırları dahil üzerindeki tüm giysilerini soyun' diye talimat verdi. Bende sen doktor değil işkencecisin. Senin amacın muayene etmek değil bizi aşağılamak bize eziyet etmek. Sana muayene olmayacağız dedim ve diğer yoldaşlarda aynı tutumu takındılar. Slogan atarak ring aracına bindirildik, hapishaneye getirildik. Hapishaneye girişte hepimiz ayrı ayrı hücrelere konulduk” dedi.