20 Mayıs 2024 Pazartesi

'Adil Demirci'ye Özgürlük' kampanyası genişliyor

Türkiye'de tutuklanan ETHA muhabiri Adil Demirci ve tutuklu gazetecilere özgürlük talebiyle Almanya'nın Köln kentinde yürütülen kampanyaya destek büyüyor. Köln?de her hafta Çarşamba günü Adil Demirci ve tutuklu gazetecilere özgürlük için eylem yapılıyor.
AKP/Saray diktatörlüğünün muhalif basını susturmaya yönelik saldırılarının bir parçası olarak ETHA editörlerinden Semiha Şahin ve ETHA muhabirleri Pınar Gayıp ile birlikte 13 Nisan gecesi gözaltına  alarak tutukladığı Adil Demirci'ye özgürlük için yaşadığı kentte başlatılan kampanya genişleyerek sürüyor. Birçok kişi ve kurum kampanyaya destek verdi. 
 
HER ÇARŞAMBA KÖLN'DE EYLEM
 
Köln’de kurulan Adil Demirci’ye Özgürlük Komitesi’nin Adil Demirci ve tutuklu tüm gazetecilere özgürlük talebiyle başlattığı haftalık eylemler her Çarşamba saat 18.00’de Köln Wallrafplatz’da yapılıyor. 
 
DAYANIŞMA MESAJLARI
 
Türk devletinin gazetecilere yönelik saldırısını kabul etmeyen çok sayıda kurum ve kişi açıklamaları ve dayanışma mesajlarıyla Adil Demirci ve tutuklu gazetecilere özgürlük istedi.
 
Sol Parti Almanya Federal Parlamento milletvekili Ulla Jelpke, ETHA çalışanlarının tutuklanmasını şiddetle kınadığını açıklayarak, Alman vatandaşı olan Adil Demirci’nin serbest bırakılması için Alman hükümetini göreve çağırdı.
 
Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) yaptığı açıklamada Adil Demirci ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi ve dayanışma içinde olduğunu belirtti.
 
Enternasyonal Platform Merkezi Koordinasyon Yürütmesi, Adil Demirci ve tüm politik tutsakların serbest bırakılmasını istedi.
 
Bergisch Land Enternasyonal Platformu Türk Büyükelçiliği ile Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Remscheid Belediye Başkanı'na Adil Demirci ile dayanışma içinde olduklarını belirten ve derhal serbest bırakılmasını isteyen bir mektup gönderdi. 
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
 
Adil Demirci için internet ortamında bir imza kampanyası başlatıldı. 
 
İmzalar Alman Dışişleri Bakanlığı'na sunulacak. Kampanyanın talebi ise; Demirci'nin özgürlüğüne kavuşması için Alman devletinin derhal harekete geçmesi.
 
Kampanyaya https://weact.campact.de/petitions/freiheit-fur-adil-demirci-und-alle-inhaftierten-journalistinnen-in-der-turkei?from_signature_confirmation=true&signature_token=4fba5a7e4fe5f8c0c21f0f353301259d591b65d7 adresinden katılım sağlanabilmekte.