25 Nisan 2025 Cuma

ADGB: Tecride karşı 15 Şubat'ta Strasburg'da buluşalım

15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin açıklama yapan ADGB, tecridin tüm toplumsal dinamiklerin ortak mücadelesiyle kırılabileceğini vurguladı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Emperyalistler ve faşist Türk sömürgeciliği kirli pazarlıklar sonucu PKK lideri Abdullah Öcalan'ı bir komployla esir alarak İmralı ada hapishanesinde mutlak bir tecridi yıllardır uyguluyor" denilen açıklamada, tecridin sadece siyasal değil ideolojik de bir saldırı olduğu belirtildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin tüm topluma ve hapishanelere yayıldığı ifade edilen açıklamada, "Kürt halkının ve işçi ve emekçilerin mücadelelerle edindikleri kazanımlar faşist saldırılarla gasp edilmektedir. Özellikle Kürt illerinde belediyelere uygulanan kayyum saldırıları, özgür basına ve emekçilerine, sosyalistlere uygulanan gözaltı tutuklama terörü rejimin tüm toplumsal mücadele dinamiklerini teslim alma, hareketsiz bırakma saldırıları olarak gerçekleşmektedir" denildi.

'TECRİT TÜM HALKLARA DAYATILMAKTADIR'
Açıklama, şöyle devam etti: "Faşist rejim bir yandan devlet eliyle tokalaşma adımı atarken, diğer yandan Kürt halkına ve mücadele eden tüm güçlere saldırılar gerçekleştiriyor. Tüm bu adımlar Suriye'nin yeni yapısında pay kapmak ve Rojava'nın geleceğinde belirleyici olacak şekilde bölgesel yayılmacı bir güç olmakta somutlaşıyor. Politik islamcı faşist rejim, başta emekçi sol hareket gelmek üzere tüm politik ve toplumsal muhalefeti sindirmeyi amaçlayan yeni bir faşist terör konseptiyle saldırıyor. Yüzbinlerin sokaklarda karşı iradesini beyan ettiği faşist ırkçılık dünya çapında da önü açılarak geliştirilmektedir. Bu anlamda tecrit ve mücadele eden güçlerin tasfiyesi tüm halklara, sınıf ve emekçilere de dayatılmaktadır."

'15 ŞUBAT'TA STRASBURG'DA BULUŞALIM'
"İmralı tecriti ve hapishanelerde politik tutsaklara yönelik saldırılar yalnızca Kürt halkının ve devrimci tutsakların değil bütün yaşam alanları hapishaneye dönüştürülen halkların gündemi olmalıdır" denilen açıklamada, tecridi kırmanın ancak tüm toplumsal dinamiklerin ortak mücadelesiyle gerçekleşeceği vurgulandı. Açıklamada, "Emekçi halklarımızı uluslararası komplonun yıldönümünde 15 Şubat günü Strasburg'da gerçekleşecek olan büyük yürüyüşte buluşmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı.