17 Mayıs 2024 Cuma

Adanalı kadınlar 8 Mart haftası sokakta olacak

KESK Adana Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapacakları etkinlik programını açıkladı.
KESK Adana Kadın Meclisi, "Emek, barış ve eşitlik  hakkımızın peşindeyiz. Yaşasın 8 Mart mücadelemiz" şiarıyla düzenleyecekleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını açıkladı.
 
Eğitim-Sen Adana Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, 8 Mart'ın tarihsel bir direniş ve isyanın kazanımı olduğunu söyledi. Kadın öncülerinin örgütlülüğünden aldıkları güç ile yola devam ettiklerini söyleyen Sönmez, "Bugün isyan çığlığını daha fazla yaymaya, direnişi yükseltmeye ve daha fazla dayanışarak mücadeleyi büyütmeye her zamankinden daha çok kararlıyız" dedi.
 
OHAL'den sonra çıkarılan KHK'ler ile en fazla kadın kimliğinin hedef alındığını kaydeden Sönmez, "Toplumsal yaşamı yeniden dizayn etme çabasıyla tekçi, militarist, milliyetçi dinci ve cinsiyetçi tekçi uygulamaya konan politikalar biz kadınları kamusal alandan ve mücadeleden uzaklaştırmayı hedeflemektedir" diye belirtti. Kadınların baskılara rağmen eşitlik ve özgürlük mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Sönmez, "OHAL nedeniyle sokakların yasaklandığı, barış talebinin vatan haini ile eşdeğer tutulduğu, kadın yaşamının fetvalarla biçimlendirilmeye çalışıldığı, esnek-güvencesiz istihdamın mutlak kılınmaya çalışıldığı ve temel hakların kullanılamaz hale getirildiği faşizm koşullarında kadınlar defalarca, yasakları tanımadıklarını beyan ederek sokaklara çıkmış, talepleri ve itirazlarını alanlarda dile getirmeyi başarmışlardır" diye belirtti.
 
8 Mart'a alanlarda olmaya kararlı olduklarını vurgulayan Sönmez, Adana'da gerçekleştirecekleri eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. 
 
8 MART PROGRAMI
 
1-17 Mart tarihlerinde yapılacak olan etkinlik programı şu şekilde:  
"-1 Mart saat 12.30'da Adana Kadın Platformu olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirilecek.
-6 Mart saat 11.00'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya KESK'li kadınlar olarak ortak mektup gönderilerek basın açıklaması yapılacak. 
-6 Mart saat 13.30'da tutsak kadınlara kart gönderilecek.
-8 Mart günü Adana Kadın Platformu,  Emek ve Meslek örgütleri ve siyasi partili kadınlar Uğur Mumcu Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Parkı'na yürüyecek. Burada ortak basın açıklaması gerçekleştirilecek. 
-10 Mart sabahı kadınlar ile dayanışma kahvaltısı yapılacak. 
-11 Mart saat 13.00'de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayıp Uğur Mumcu meydanında son bulacak yürüyüşlü bir miting düzenlenecek. 
-17 Mart  Saat 14.00'de 'Kadınlar Neden Barış İstiyor?'  konulu panel Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek."