3 Mayıs 2024 Cuma

Adana'da HDP yürüyüşüne destek çağrısı

HDP Adana İl Örgütü, "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" kolunun 19 Haziran'da Adana'da olacağını duyurdu, destek çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü"ne çağrı için il binasında basın açıklaması yaptı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, siyasi iktidarın baskılarına rağmen mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Yürüyüşçülerin 19 Haziran'da Adana'da olacağını hatırlatan Tural, kitleyi il binalarının önünde saat 18.00'da karşılayacaklarını duyurdu. Onurlu bir yaşam için mücadele ettiklerini vurgulayan Tural, herkesi yürüyüşe destek vermeye çağırdı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, valilikler tarafından alınan yasak kararının keyfi olduğunu belirtti. Adana ve bir çok ilde parti binalarının zaten 1 yılı aşkın bir süredir abluka altında olduğuna dikkat çeken Kaplan, buna rağmen mücadelelerinin engellenemediğini söyledi. Kaplan da herkesi "Demokrasi yürüyüşü"ne destek vermeye çağırdı.