15 Nisan 2024 Pazartesi

Adana'da Güven Boğa ile dayanışma eylemi

Tüm Bel-Sen üyesi Güven Boğa'yı hedef gösteren yandaş gazeteci Zeki Kızılkaya hakkında suç duyurusunda bulunan KESK Adana Şubeler Platformu, Eski Adliye Binası önünde Güven Boğa ile dayanışmak için basın açıklaması yaptı.

KESK Adana Şubeler Platformu, Eski Adliye Binası önünde Güven Boğa ile dayanışmak için basın açıklaması yaptı, yandaş gazeteci Zeki Kızılkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Ne kayyum ne darbe, KHK'lılar onurumuzdur. Güven Boğa yalnız değildir" pankartının açıldığı eyleme demokratik kitle örgütleri destek verdi.

Açıklama öncesi gazeteci Zeki Kızılkaya hakkında "İftira", "Hakaret", "Suç uydurma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" maddelerinden savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunun ardından yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Adana Şubeler Platformu dönem sözcüsü Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, "21 Mayıs 2020 tarihinde, Adana'da bir radyo programına katılan Zeki Kızılkaya CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın görevden alınarak yerine kayyum atanabileceği yönünde açıklamalar yapması, Karalar'ın Güven Boğa ile görüştüğünü öne sürüp bunu gerekçe göstererek 'Adana'nın kayyum atanan bir şehir olarak anılmaması için Karalar'ın ayağını denk alması lazım' açıklamasında bulunmuş ve Karalar'a bunu bir ön uyarı olarak anlamasını istemiştir" dedi.

Tüm Bel-Sen üyesi olan ve sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten Güven Boğa'nın hedef haline gelmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çelik, "Gazetecilik, hakikatin peşinde olmaktır, hakikatleri karartarak kariyer sahibi olmak değildir. Gazetecilik; güncel olayları, konuları, gelişmeleri, kişiler hakkındaki bilgileri tarafsızca yapma, kamusal sorumluluk taşıma, halkın gerçek haber alma hakkı ve gerçekleri öğrenme hakkı gibi basın etiği ilkelerine uygun davranmaktır" diye belirtti.