19 Nisan 2024 Cuma

Adana'da ESP ve Devrimci Parti'den mezarlık ziyareti

ESP Adana İl Örgütü ve Devrimci Parti Adana İl Örgütü, devrimci mücadelede ölümsüzleşenlerin mezarları ziyaret etti.

Adana'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Parti, bayram dolayısıyla mezar ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kobanê'de IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen Emre Aslan, Özgür Ertan, Eylem Ataş, Bedrettin Akdeniz ile İstanbul'da ölümsüzleşen Yasemin Çiftçi ile Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden dönemin İHD Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan, Adana'da katledilen gazeteci Kadri Bağdu mezarları başında anıldı.

 

Tek tek mezarları ziyaret eden ESP ve Devrimci Parti üyeleri, devrim şehitlerinin anısına saygı duruşunda bulundu. Anmada ESP adına yapılan konuşmada, mezarlara yapılan saldırılar kınandı. Konuşmada, "İnsanların kutsal olarak gördükleri mezarlıklara yapılan saldırılar ancak insanlık düşmanları tarafından yapılabilir. Hiç bir inanca ve ahlaka sığmayan, hiç bir toplumun kabul etmeyeceği böylesi bir saldırı öncelikle insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Mezar taşlarına yapılan bu saldırı kin ve nefretin göstergesinin dışa vurumudur. Bunun adı faşizmdir, çürümüşlüktür" denildi.

Konuşmada, "Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin mezarlarını ziyaret ederek onlara bağlılık sözü veriyoruz" diye belirtildi.