19 Mayıs 2024 Pazar

Adana'da ESP krize karşı kampanyanın startını verdi

"Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" kampanyasının startını veren ESP Adana İl Örgütü, "Alternatifsiz değiliz, çünkü bu düzene mahkum değiliz. Kapitalizm bu krizi çözemez. Tek çözüm bu düzeni değiştirmekte. Tek çözüm eşitliğin, adaletin ve hakça paylaşımın olduğu sosyalizmde!" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" şiarıyla zamlara karşı Abidin Dino Parkı'nda yaptığı basın açıklamasıyla kampanyanın startını verdi.

Polis ablukası altında yapılan eylemde "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" pankartı açıldı, "Silaha değil emekçiye bütçe", "Kriz kapitalizmde çözüm sosyalizmde" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıkalmasını ESP İl Yöneticisi Turhan Demirdağ okudu. Ekonomik krizin derinleştiğini ifade eden Demirdağ, "Bu kriz, bir bataklığa dönüşen kapitalizmin krizidir. Bir avuç asalak kapitalist karına kar katsın diye ekonomik krizin faturası emekçilere çıkarılıyor. Patronlar sınıfı, zenginler şatafat içinde yaşasın diye yoksulların bir avuç gelirleri de ellerinden alınıyor" diye belirtti. 

Milyonlarca işsizin evine ekmek bile götüremediğini vurgulayan Demirdağ, "Ekonomik krizin yükü bizim omuzlarımıza yükleniyor. Çalışma hakkımız dahi elimizden alınıyor. Ekonomik krizin yükünü biz taşımak zorunda değiliz. Bırakalım da bu yükü emeğimizi gasp edenler taşısın" diye konuştu.

Siyasi iktidarın krize karşı zengin sınıfın yanında olduğunu hergün yeni kararlar ile gösterdiğini ifade eden Demirdağ, "Bunun son örneği Simit Sarayı patronunu kurtarma girişimi oldu. Bizim payımıza ise içtiğimiz sigaradan, yediğimiz ekmekten, kısacası kullanılan herşeyden alınan dolaylı ve dolaysız vergilerle krizin yükünü taşımak oluyor" dedi.

Ezilenlerin artık sabrının kalmadığını söyleyen Demirdağ, "Savaştan, krizden, geleceksizlikten ve umutsuzluktan başka bir şey vermeyen kapitalizme karşı ezilenler dünyanın her yerinde ayaklanıyor. Irak'tan Şili'ye, Lübnan'dan Ekvador'a, Endonezya'dan İran'a emekçi halklar ekonomik krize ve sömürüye başkaldırıyor. Alternatifsiz değiliz, çünkü bu düzene mahkum değiliz. Kapitalizm bu krizi çözemez. Tek çözüm bu düzeni değiştirmekte. Tek çözüm eşitliğin, adaletin ve hakça paylaşımın olduğu sosyalizmde!" diye belirtti.