20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adana'da Eğitim-Sen'lilere sürgün dayatması

Eğitim Sen Adana Şubesi üyelerine dayatılan sürgün uygulamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bu hukuksuz uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edileceğinin vurgusu yapıldı.

Eğitim Sen Adana Şubesi, yöneticilerine ve üyelerine yönelik sürgün uygulamalarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu adına açıklamayı okuyan Hüseyin Kaya, okullara ve eğitim emekçilerine yapılan baskıların giderek arttığını ifade ederek, Yüreğir Karşıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçmişte Eğitim Sen üyelerine yapılan mobbing ve soruşturma baskılarının tüm eğitim emekçilerini kapsayacak şekilde devam ettiğini aktardı.

Kaya, Eğitim Bir Sen siyasi iktidarın arka bahçesi olduğunu kaydederek, pek çok karar sürecinde belirleyici bir noktada durduğunu belirtti.

Karşıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pek çok üyeleri olduğunu ve bu durumun okul idaresini rahatsız ettiğini söyleyen Kaya, 2019 yılında göreve başlayan okul müdürünün öğretmenler ve yardımcılarla pek çok sorun yaşadığını ve karşılıklı iletişimle çözmeye çalıştıkları bu sorunların giderek büyüdüğünü dile getirdi. Okul müdürünün keyfi uygulamalarını ve öğretmenleri dikkate almadığını aktaran Kaya, nihayetinde öğretmenlerin dilekçe hakkını kullandığını ancak bu hakkın Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Kaya, okul müdürünün soruşturma başlamadan karşı şikayette bulunduğunu söyleyerek, soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirilmesi gereken müdürün nüfuzunu kullanarak görevine devam ettiğini dile getirdi.

Bütün çabalarına rağmen soruşturmanın sürüncemede bırakıldığını ifade eden Kaya, soruşturmada şikayetçi olan memurların sürgün edilmek istendiğini aktardı. İş yeri temsilcilerinin ise Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine alınarak cezalandırılma yoluna gidildiğini belirten Kaya, herhangi bir aşamada savunma alınmadan yapılan bu uygulamaların tamamen hukuksuz olduğunu söyledi.

"Şikayet edilen değil şikayet edenlere ceza yağdırılmıştır. İdare tarafından mağdur edilenler soruşturma sonucunda bir kez daha mağdur edilmiştir" diyen Kaya, henüz sürecin tamamlanmadığı bu uygulamalardan derhal vazgeçilmesini istedi ve her koşulda mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.