7 Mayıs 2024 Salı

Adana'da 8 Mart'a çağrı: Mücadeleyi daha da yükselteceğiz

Tutsak kadınlara kart yollayan Adana Kadın Platformu, tüm kadınlara 8 Mart Pazartesi günü yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Adana Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında tutsak kadınlara dayanışma katı gönderdi. Eyleme, HDP Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları da katıldı. 

Kadınlar, kart atmadan önce Adana Adliye Sarayı PTT Şubesi önünde açıklama yaptı. Söz alan Sevil Aracı, düşünceleri nedeni ile hapishanede olan, ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlarla dayanışma amacı ile kartları attıklarını belirtti. Aracı, 8 Mart Pazartesi günü Kasım Gülek Köprüsü'nde Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyüp sonrasında miting yapacaklarını duyurarak tüm kadınları yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırdı.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise, kadınların yaşamlarına sahip çıktığı, anadilde konuştuğu ve baskılara karşı geldiği için hapishanede olduğunu belirtti ve içeride mücadele içerisinde olan kadınlarla dışarıda dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti. Hatimoğulları, "Kadınlar olarak her alanda mücadeleyi daha da yükselteceğiz" dedi.